Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.03.2015.

18:31

Dušan i Filip: Spremni za Portugal

Igrač Sautemptona Dušan Tadić rekao je da reprezentacija Srbije bolje igra protiv težih protivnika i da je spremna da pobedi Portugal u predstojećoj utakmici.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Srbija je loše počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, pošto posle tri utakmice ima samo jedan bod.

"Igramo bolje protiv boljih protivnika i nadam se da će i sada biti tako. Spremni smo na sve, većina igrača nastupa redovno za svoje klubove i umemo da se nosimo sa svim stvarima. Idemo na pobedu kao i u svakoj drugoj utakmici", rekao je Tadić.

Tadić je kazao da "vruća" atmosfera i eventualne provokacije Portugalaca neće uticati na reprezentativce Srbije.

"Igrali smo mnogo utakmica pred punim tribinama i to samo može da nas motiviše. Spremni smo i na eventualne provokacije Portugalaca, umemo da se nosimo sa tim stvarima", kazao je on.

Tadić je dodao da Kristijano Ronaldo nije jedina opasnost koja preti njegovoj ekipi.

"Moraćemo da motrimo na Ronalda, jedan je od najboljih na svetu, ali moraćemo da vodimo računa i na ostale igrače", rekao je Tadić.

Njegov klupski saigrač Filip Đuričić rekao je da će loši rezultati u dosadašnjem toku kvalifikacija naterati reprezentaciju Srbije da pruži maksimum protiv Portugala.

"Loše smo počeli kvalifikacije, ali mislim da ćemo reagovati najbolje moguće i da će nas loši rezultati naterati da odigramo dobro protiv Portugala, jer svi znamo koliko bi nam pobeda značila. Dok god imamo šansu, nećemo gubiti nadu", rekao je Đuričić.

On je dodao da pritisak uvek postoji kada se igra za reprezentaciju.

"Kod nas, realno, svaka utakmica za reprezentaciju je pritisak, bilo protiv Azerbejdžana ili Albanije. Obaveza je da se pobedi. Odnos mora da bude uvek isti", naveo je igrač Sautemptona.

Ovaj 23-godišnji ofanzivni vezista dodao je da je i naredni protivnik pod određenim pritiskom jer takođe beleži loše rezultate.

"I oni su pod odredjenim pritiskom, imaju dobre igrače, ali ne i rezultate. Imaju mnogo dobrih pojedinaca, Ronaldo neće biti jedina opasnost", ocenio je Filip Đuričić.

Djuričić je prošlu sezonu proveo u Portugalu, gde je nastupao za Benfiku, sa kojom je osvojio titulu i nacionalni Kup.

"Biće mi drago da se vratim u Portugal, bilo mi je lepo tamo. Stadion je jedan od većih na kojima sam igrao, a atmosfera je slična našoj, Portugalci žive za fudbal", rekao je on.

Utakmica između Srbije i Portugala igra se u nedelju od 20.45 na stadionu 'Luž' u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu