Nova vest
Fudbal

Subota, 07.03.2015.

18:00

Parker i Jović razbili Vojvodinu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu na stadionu Rajko Mitić 3:0 (2:0) u derbi meču 18. kola Jelen Superlige.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

Šampion Srbije je ovom pobedom upisao 39 bod i ponovo smanjio zaostatak za liderom Partizanom na četiri boda, koji je nešto ranije slavio protiv Donjeg Srema.

Zvezda je povela već u petom minutu, kada je Džošua Parker praktično 'ukrao' gol Aleksandru Katajiu, a čini se da se tom prilikom aktiviro iz ofsajda. Reprezentativac Antigve i Barbude je pola časa kasnije duplirao prednost svog tima.

Prilikom drugog pogotka asistent je bio Saša Stojanović, a Voša je nekoliko napada ranije imala prilike da stigne i do izjednačenja. Crveno-beli su sa dva pogotka prednosti otišli na odmor, da bi sva pitanja oko pobednika rešio mlađani Luka Jović, svojim prvencem na 'Rajku Mitiću, posle sedam minuta igre u nastavku.

Osim dvostrukog strelca Parkera i agilnih Mihaila Ristića i Darka Lazovića, najbolji meč od dolaska u Crvenu zvezdu odigrao je Aleksandar Katai – upisavši asistencije kod prvog i poslednjeg gola, a malo mu je nedostajalo i da se upiše u strelce.

Vojvodina je ostala četvrta na tabeli sa 33 osvojena boda.

Ranije u subotu odigrano je pet mečeva, Čukarički je prekinuo niz od četiri pobede, a pobede su ostvarili Rad, Mladost i niški Radnički, dok je duel između Donjeg Srema i Partizana počeo od 17 časova.

U meču koji je počeo čas ranije, Partizan je uspeo da sačuva prednost u Novom Sadu i slavi protiv Donjeg Srema, zabeleživši prvi trijumf u prolećnom delu šampionata.

Duel u Beogradu protekao je u rođendanskom raspoloženju, jer je domaćin slavio 70, a gost 101. rođendan kluba. Prvi zvanični meč na stadionu Rajko Mitić pratilo je oko 17.000 gledalaca.

Domaćin je agresivno počeo derbi kola i poveo već posle prve ozbiljne akcije.

Mihajlo Ristić je odlično dodao Aleksandru Kataiju, koji je izbegao ofsajd i obišao golmana gostiju Vanju Milinković-Savića, a Parker mu je "skinuo" loptu sa noge i doveo Zvezdu u prednost. Sudija je bio blokiran u toj situaciji, a na ponovljenom snimku se videlo da je Parker bio u ofsajdu.

Vojvodina je posle primljenog pogotka imala dve prilike da izjednači, ali je golman Zvezde Predrag Rajković dobro odbranio šuteve iz daljine Mijata Gaćinovića i Mirka Ivanića.

Prednost Zvezde od 2:0 Parker je doneo pošto je odlično skočio ispred Ivana Rogača i udarcem glavom savladao golmana gostiju posle centaršuta Saše Stojanovića iz slobodnog udarca.

Crveno-beli su drugo poluvreme počeli agresivno, kao i prvo, i već posle osam minuta postigli treći gol.

Ponovo je bio odličan Katai, koji je oduzeo loptu Srđanu Babiću na sredini terena, izašao sam ispred golmana Vojvodine i nesebično dodao do Jovića, koji je tako postigao prvi gol u ovoj sezoni.

Obe ekipe su do kraja utakmice imale nekoliko prilika za pogodak, a najbolju je propustio krilni fudbaler crveno-belih Darko Lazović u nadoknadi vremena, kada je izašao sam ispred gola, ali je Milinković-Savić odlično odbranio.

Zvezda će sledećeg vikenda gostovati Spartaku u Subotici, dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Jagodinu.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković, Ristić (od 83. Grujić), Stojanović (od 86. Bosančić), Katai, Lazović, Parker, Jović (od 58. Kovačević)

Vojvodina: Milinković-Savić, Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić, Rogač, Tumbasević (od 46. Makarić), Luković (od 81. Karanov), Ivanić, Gaćinović, Ćurko (od 46. Novaković)

Crveno-beli iz Beograda slave 70. rođendan, a crveno-beli iz Novog Sada 101. Na stadionu Rajko Mitić, na kom se igra prva zvanična utakmica od kada je ime promenjeno, imao oko 15 hiljada navijača.

Crveno-beli su krenuli ofanzivno, preuzeli su kontrolu, da bi bukvalno iz prve šanse stigli do vođstva. Ristić je povukao napad po desnom boku, odbrana gostiju nije najbolje postavila ofsajd zamku, i proigrao Kataija. Bivši igrač Vojvodine je izbio sâm ispred Milinković-Savića, uspeo da ga obiđe, ali je Parker, koji ga je pratio sa leve strane, bukvalno ušao u šut svom saigraču i zatresao mrežu, a čini se da se aktivirao iz ofsajda – 1:0.

Samo 180 sekundi kasnije Vojvodina je mogla da stigne do izjednačenja, na lucidnost Mijata Gaćinovića. Reprezentativac Srbije izveo je prekid sa desne strane iskosa, i kada su svi očekivali centaršut, gađao je bliži ugao gola Rajkovića, ali je kapiten Crvene zvezde bio oprezan i izbacio je loptu u korner.

Nastavila se otvorena igra na obe strane, a kišno vreme je samo dodatno ubrzalo kretnju lopte, pa i samu igru. Vojvodina je imala dva dobra pokušaja sa distance, dok su domaći zapretili preko Parkera, posle novog dobro pasa Ristića.

Vojvodina je nastavila da igra ofanzivno i brzo, pa je novu šansu za goste imao Ivanić, posle novog dobrog prodora Rogača, međutim, Rajković je ponovo dobrom intervencijom sprečio izjednačenje. U 30. minutu Voša je imala šest udaraca na gol, a Zvezda samo jedan.

Gosti nisu popuštali sa pritiskom, da bi domaći kaznili promašaje i ponovo preko Parkra stigli do dva pogotka prednosti. Saša Stojanović je poslao loptu iz prekida na penal, a Parker bio najbolji u skoku i samo je skrenuo u dalji ugao gola Milinković-Savića – 2:0.

Navijači Crvene zvezde, stacionirani na severnoj trbini, otvorili su drugo poluvreme vatrometom i koreografijom, a samo nekoliko minuta kasnije Parker je imao priliku da kompletira het-trik. Ponovo je Ristić, koji je daleko najbolji igrač na terneu, asistirao, ali je reprezentativac Antigve i Barbude loše šutriao posle prodora po levom boku.

Međutim, posle samo osam minuta igre u nastavku, uskoro smo videli novi pogodak, pošto je Luka Jović upisao prvenac na 'Marakani' u 53. minutu. Babić je pogrešio na sredini terena i otvorio kontru Zvezdi, zatim je Ristić proigrao Kataija koji u pravo vreme dodaje loptu do Jovića – a 18-godišnji napadać crveno-belih iz klizećeg starta poslao loptu u bliži ugao gola – 3:0.

Jović je ubrzo ustupio svoje mesto Aleksandru Kovačeviću, da bi ekipa Nenada Lalatovića u narednih desetak minuta stvorila još dve dobre šasne, pošto defanzivci Vojvodine nemaju rešenja za Darka Lazovića i Aleksandra Kataija. Upravo je Katai imao šansu, posle prodora Čačanina, ali je njegov pokušaj glavom sa sedam-osam metara zaustavio Milinković-Savić.

Ulaskom Kovačevića, a kasnije i Miloša Bosančića, Zvezda je dobila još više na sigurnosti i čvrstini na sredini terena, što je i bilo i više nego dovoljno da se uspostavi totalna kontrola protiv indisponirane Vojvodine. Gosti nisu prestali da pokušavaju, ali im agresivna igra domaćina nije ostavila previše prostora za igru. S druge strane, Zvezda je takvu situaciju iskoristila da preti iz kontra napada, ali ni ona nije stvorila ozbiljniju priliku za pogodak.

Novu šansu za gol Zvezda je imala na ulasku u 80. minut, posle snažnog udarca Kovačevića sa tridesetak metara. Milinković-Savić je uspeo samo da odbije loptu, da bi do nje prvi stigao Katai, ali nije uspeo da je smesti u mrežu sa samo pet metara i tako kruniše možda i najbolju partiju od kada je stigao u Crvenu zvezdu.

Ekipa Nenada Lalatovića je uspela da rutinski privede meč kraju, a mogla je da slavi i ubedljivije, pošto je veliku priliku imao Darko Lazović. Igrao se drugi minut nadoknade, Lazović je izbio sâm ispred golmana gostiju, ali je Milinković-Savić na vreme istrčao i zaustavio udarac najboljeg igrača Crvene zvezde.

Zvezda će sledećeg vikenda gostovati Spartaku u Subotici, dok će Vojvodina u Novom Sadu dočekati Jagodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

243 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu