Nova vest
Fudbal

Petak, 07.11.2014.

12:47

Tri decenije od čuda protiv QPR

Pre 30 godina na današnji fudbaleri Partizana uspeli su da nadoknade četiri gola minusa iz prvog meča sa Kvins Park Rendžersom u Londonu u 2. kolu Kupa UEFA.

Izvor:

Autor:

Default images

Crno-beli su u prvom meču izgubili sa 6:2, ali su u revanšu u Beogradu sa sjajnih 4:0 anulirali zaostatak i prošli u naredno kolo.

Igrači Partizana su uspeli da naprave preokret u uvodnim minutima, pa su golovima Nikice Klinčarskog i Dragana Mancea (koji je postigao volejčinu sa 30 metara), uspeli da se vrate, samo, na kratko u meč.

Ipak, 'Policajci' su uspeli već do odlaska na odmor da preokrenu rezultat, da bi do kraja susreta stigli do ogromnih 6:2, nanevši Partizanu najteži poraz u istoriji u tom trenutku.



Niko nije verovao u preokret i plasman u narednu fazu, sem verovatno samih igrača Partizana, ali je duel pred 50.000 gledalaca u Beogradu ostao upamćen kao jedan od najboljih u istoriji crno-belih. Takođe, Eurosport je uvrstio meč sa JNA među 100 najboljih fudbalskih mečeva u istoriji, stavivši ga na 70. mesto.

Počelo je savršeno, jer je legendarni Mance već posle 180 sekundi igre doneo vođstvo Partizanu, da bi Dragi Kaličanin pred odlazak na odmor uspešno realizovao penal. Nastavili su domaći u istom ritmu u nastavku, Miodrag Ješić doneo je svom timu prednost od tri pogotka, da bi desetak minuta kasnije, u 63. minutu, Zvonko Živković postavio konačnih 4:0 za prolaz i veliko slavlje navijača Partizana.



Međutim, igrači Nenada Bjekovića nisu uspeli da se domognu i četvrtog kola, pošto ih je u narednom kolu nadigrao mađarski Videoton, u Sekešfehervaru je bilo 5:0 za Mađare, u Beogradu nedovoljnih 2:0 za 'crno-bele'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu