Nova vest
Fudbal 3

16.5.2024.

15:28

"Fatih Terim za pet meseci uništio sve što je Jovanović gradio dve i po godine"

Fudbaleri Panatinaikosa posustali su u finišu sezone, ostali bez titule, za šta grčki mediji krive upravu kluba, ponajviše Fatiha Terima koji je u jeku sezone zamenio Ivana Jovanovića.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Promena trenera, za mnoge iznenađujuća, desila se u decemebru u trenutku kada je ekipa sa srpskim trenerom na čelu bila druga na tabeli - bod iza tadašnjeg lidera AEK-a.

Sezonu ranije, PAO je do samog kraja bio u trci za titulom, posustao je u samoj završnici, ali je svakako ekipa bila u naletu koji je Jovanović održao i ove sezone, sve do smene.


Podsetimo, srpski stručnjak je preuzeo ekipu u junu 2021. godine i iste sezone uneo u vitrine trofej Kupa - prvi uopšte za atinske "zelene" nakon devet godina pauze.

Ovo mu je bila treća sezona u klubu, sve se odvijalo po planu sve dok uprava nije odlučila da je vreme za promene jer je verovala da Terim može podići igru na još viši nivo - u prevodu da PAO sa iskusnim Turčinom može napraviti iskorak ka tituli.

Ne samo da Terim nije uspeo da uvede tim u borbu za titulu u finišu sezone, već je PAO sada u opasnosti da izgubi mesto koje vodi u Evropu naredne sezone.

Ekipa je nakon tri uzastopna poraza pala na četvrtu poziciju, iza Olimpijakosa, AEK-a i novog lidera PAOK-a.

Upravo su Solunjani "presudili" Panatinaikosu u sredu uveče, porazili su Atinjane 4:1 u režiji srpskog reprezentativca Andrije Živkovića, dvostrukog strelca i asistenca na utakmici.

Upravo je ovaj debakl bio povod da grčki mediji konstatuju ono što sada misli svaki navijač Panatinaikosa.

"Fatih Terim je za pet meseci uništio sve zdravo što je Ivan Jovanović gradio dve i po godine", glasi naslov u Gazeti.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu