Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2014.

17:30

Partizan opet u Ligi Evrope!

Fudbaleri Partizana opet su se izborili za jesen u Evropi, i u sezoni 2014/2015 biće jedini srpski predstavnik, ovaj put u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Crno-beli su mesto u LE izborili pobedom nad Nefčijem u Bakuu sa 2:1 (1:0), čime su potvrdili trijumf od 3:2 iz Beograda.

Junak pobede bio je dvostruki strelac Petar Škuletić, koji je sjajno veče pokvario isključenjem u nadoknadi vremena. Za oba gola bio je zaslužan Andrija Živković, bez sumnje igrač meča. Žreb grupa je u petak od 12h.

Partizan će šesti put u poslednjih 11 godina igati grupnu fazu LE (uz dve u LŠ), a u poslednjoj 2012/2013. je osvojio tri boda u grupi sa Interom.

Tim iz Humske je imao dosta problema u Bakuu, pred mračnom atmosferom na nacionalnom stadionu je zahvaljujući golmanu Lukaču spasao gol u prvih desetak minuta, ali polovinom prvog dela igre stiže do prednosti.

Andrija Živković je poslao sjajan pas u kazneni prostor za Petra Škuletića, napadač Partizana beži čuvaru, te sjajnim šutem loptu prebacuje preko Stamekovića u gol (1:0).

Usledio je veliki pritisak rivala, Lukač je opet bio važan faktor meča, dok je s druge strane Živković stvarao dosta problema rivalu, koji je krenuo sa krvničkim startovima.

Nakon odmora Nikolić povlači tim u defanzivu na startu drugog poluvremena, što je bila velika greška. Njegov kolega s druge strane uvodi dvojicu ofanzivnih igrača i to mu odmah donosi rezultat.

Silva Krus je proigrao Vobaja koji dobija opet duel sa Petrovićem u kaznenom prostoru, Brašanac deluje nezainteresovano da proba da ga stigne, a igrač Nefčija šalje dijagonalu po zemlji i vara Lukača (1:1).

Tada je usledila serija opasnih napada motivisanog protivnika, nekoliko dobrih prilika ispred Lukača, ali crno-beli uspevaju da odole.

U poslednjih 15-ak minuta umiruju ritam igre, preuzimaju kontrolu te privode meč kraju. Konačno, u drugom minutu nadoknade vremena nakon dva propuštena zicera Živkovića, koji konačno pronalazi Škuletića, a ovajloptu ubacuje u gol i rešava pitanje pobedika (1:2).

Pobedu i plasman crno-belih u Ligu Evrope pokvario je sukob igraga nakon ovog gola koji je počeo vezista domaćina Ramos. On je odmah isključen, ali je isprovocirani Škuletić ušao u sukob sa Kueom i takođe uz igrača Nefčija dobio crveni karton.

Liga Evrope, plej-of:
Nefči – Partizan 1:2 (prvi meč 2:3)
Vobaj 58 Škuletić 24, 90+3

Nefči: Stamenković – Silva Krus, Karlos Kardoso, Junsade, Kue – Ramos, Sejidov (Kanales 55') – Flavinjo (Bertuči 54'), Abdulajev, Vobaj (Masimov 83') – Nfor

Partizan: Lukač – Petrović, Stanković, B. Ilić, Vulićević – Drinčić, Brašanac – Grbić (Ilić 59'), Živković, Lazović (Pantić 85') – Škuletić

Tok meča:

90+3 Škuletić dobio crveni karton! Slavlje crno-belih pokvario je sukob igrača dva tima. Sve je počeo Ramos koji je odmah isključen, ali je uspeo da isprovocira Škuletića koji se sukobio sa bekom rivala Kueom, pa su obojica takođe isključena.

Napadač Partizana je sjajan meč upropastio isključenjem, propustiće bar jednu utakmicu u grupnoj fazi, možda i tri.

90+2 GOOOOOL! Partizan stiže do 2:1. Crno-beli su u Ligi Evrope!

Andrija Živković imao je dva zicera da reši meč u drugom minute nadoknade, ali ga oba puta zaustavlja Stamenković.Posle druge odbrane golmana Nečfija mladi krilni igrač opet asistira Škuletiću koji potvrđuje pobedu.

85' Crveni karton! Konačno je sudija kaznio krvničke startove igrača Nefčija, isključen je napadač ovog tima Nfor Vebnje Ernest.

84' Nikolić pojačava sredinu terena, izlazi Lazović, u igri je mladi Danilo Pantić.

82' Azeri nastavljaju da bukvalno tuku igrače Partizana, ovaj put stradao je Škuletić

80' Oprezna igra oba tima, Nefči kao da čuva snagu za žestok finiš, crno-beli ne žele da rizikuju.

77' Partizan je odoleo seriji naleta Nefčija i usporio tempo meča kako njemu odgovara.

75' Dve sjajne situacije za crno-bele u kaznenom prostoru Nefčija, prvo su zakomplikovali i nisu šutirali na vreme, potom Lazović ne reaguje najbolje na odličan pas i lopta završava pored stative.

73' Sjajna šansa za Partizan. Živković je driblao tri rivala na ivici kazenog, vratio loptu Škuletiću koji šutira iz prve, gađa desne rašlje, ali Stamenković paradom sprečava gol.

66' Dosta rupa u odbrani Partizana, Kardoso dobija dugu loptu sa svoje polovine terena, dobija duel sa Brankom Ilićem i ulazi u kazneni prostor, šalje dijagonalu po zemlji sa leve strane, Lukač opet spasava crno-bele.

63' Nefči opet opasan u kaznenom, nova šansa za Vobaja, ali Partizan je odoleo ovom naletu.

61' Kontra crno-belih po levoj strani, Škuletić je pobegao čuvarima i imao dosta prostora, ubacuje nisku loptu u kazneni, ali samo korner.

59' Svestan da je pogrešio što se povukao na startu drugog dela, trener Partizana Nikolić pravi izmenu, umesto Grbića ulazi kapiten Saša Ilić.

58' GOOOOOL! Nefči je izjednačio na 1:1! Vobaj je savladao Lukača.

Silva Krus je proigrao Vobaja koji dobija opet duel sa Petrovićem u kaznenom prostoru, Brašanac deluje nezainteresovano da proba da ga stigne, a igrač Nefčija šalje dijagonalu po zemlji i vara Lukača.

54' Nečfi kreće na sve ili ništa. Trener Gaždijev izvodi dvojicu veznih igrača, a uvodi napadače Bertučija I povratnika Kanalesa, koji je bio najbolji strelac tima pre dve sezone.

48' Dobar pas u prazno za Nfora, uspeo je konačno da svlada Lukača, ali iz nedozvoljene pozicije.

10:05 Nastavljen je meč u Bakuu

19:00 Nova neprijatnos za igrače Partizana, domaćin im nije obezbedio vodu za osveženje na poluvremenu!

18:48 Poluvreme

44' Gruba igra domaćina u finišu poluvremena, Partizan je uspeo da izdrži pritisak, ide na odmor sa 1:0.

42' Flavinjo i Vobaj prete golu našeg tima, ali ovaj put Lukač nema toliko posla.

36' Živković je ključni igrač Partizana u Bakuu, sjajno kreira igru svog tima, stvorio je tri prilike, prvu je završio nepreciznim šutem, a druge dve su oštrim startovima osujetili rivali. Mladi napadač Partizana je pod žestokim i nesportskim udarom protivnika.

33' Lukač opet spasava Partizan! Vobaj šutira sa 20-ak metara, lopta odskače 2-3 metra ispred golmana Partizana koji jedva uspeva da je izbaci u korner. Bilo je ovde i sreće.

30' Domaćin nastavlja sa inicijativom, dok Partizan vreba šansu iz kontre. Očajan teren otežava posao i jednim i drugima.

29' Nefči opet opasan u kaznenom prostoru Partizana, Abdulajev je prevario Petrovića na desnoj strain, ubacuje oštru loptu u peterac koji propuštaju oba štopera našeg tima i ona odlazi u aut.

26' Novi solidan napad crno-belih, Grbić je bio u dobroj poziciji, ali šutira iznad prečke

24' GOOOOOL! Partizan vodi 1:0. Asistencija Andrije Živkovića, a Petar Škuletić je savladao Sašu Stamenkovića!

Andrija Živković je poslao sjajan pas u kazneni prostor za Petra Škuletića, napadač Partizana beži čuvaru, te sjajnim šutem loptu prebacuje preko Stamekovića u gol.

18' Korner za Nefči, Kardoso faulira Ilića.

13' Nova sjajna šansa za domaćina, Vobaj uspeva da u skoku zahvati volej koji opet sjajno zaustavlja Lukač. Sudije su ipak svirale faul igraču Nefčija.

11' Odličan napad Partizana. Vulićević i Živković su odigrali dupli pas na ivici kaznenog, bek je ubacio loptu u peterac iza leđa Škuletiću, Crnogorac uspeva da šutira, ali dok se okrenuo rival je stigao da ga izblokira.

10' Sjajan pas za Nfora, namučio je Lukača, ali je bio i u ofsajdu.

7' Nekoliko mirnih minuta, nema konkretnih akcija nijednog tima.

4' Gol šansa za Nefči. Lukač brani volej Abdulajeva sa nekoliko metara od gola.

3' Partizan traži penal. Stamenković je oborio Škuletića u kaznenom, ali sudija se nije oglasio. Napadač Partizana je gurnuo loptu, ali je golman Nefčija ipak uspeo da je zakači pre napadača crno-belih.

18:00 Počeo je meč u Bakuu.

Meč se igra na nacionalnom ’Tofik Bahramov’ stadionu, koji se nalazi u užasnom stanju, a na tribinama je 10-12 hiljada navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

390 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d