Nova vest
Fudbal

Petak, 04.07.2014.

18:00

Poraz Partizana od Petrolula

Fudbaleri Partizana poraženi su u drugom test meču na pripremama u Sloveniji, bolji je bio rumunski Petrolul sa 1:0.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Partizan je u prvih desetak minuta dominirao, kreirao nekoliko sjajnih akcija, ali nije uspeo da stigne do gola. U nastavku su Rumuni uspostavili balans i poveli.

Rumuni su do vođstva stigli u 29. minute preko Mutua, koji je primio sjajan pas od 30 metara i loptu gurnuo u mrežu. U nastavku meča nije bilo pravih šansi, crno-beli su izvrišili veliki pritisak u inišu, ali nisu uspeli da izbegnu poraz.

Petrolul je prošle sezone bio trećeplasirani u Rumuniji, iza Steaue i Astre, pa će igrati u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan je na startu priprema u Sloveniji savladao Šturm Grac 1:0, a sledeći meč igrat 6. jula protiv ruskog Rubina iz Kazanja.

Partizan (startna postava): Živković, Pauljević, Petrović, Ostojić, Trajković, Gulan, Marković, Ninković, Luka, Ilić, Lazović.

Tok meča:

Partizan odlično ovara meč, stiže do šanse već u trećem minute, nakon centaršuta Ninkovića lopta se odbija do Markovića čiji udarac brani golman. Minut kasnije Ninković sjajno proigrava Lazovića u kaznenom, ovaj šutira spoljnom, ali pored gola.

Nekoliko minuta kasnije opet kombinuju Lazović i Ninković, ali dobro reaguje odbrana Petrolula. U devetom minutu najbolja šansa za Partizan.

Ninković je ukrao loptu na sredini terena, pravi dva lažnjaka i šutira sa 20 metara, skoro izvestan gol sprečen je intervenicijom jednog igrača rumunskog tima.

Tek u 20. minutu Petrolul prvi put preti golu crno-belih, ali Mutu šutira visoko iznad gola. Nastavljaju Rumuni da kontrolišu igru i u 22. minutu Petrović blokira šut Marineskua u korner.

Pet minuta kasnije Rumuni stižu do šanse nakon greške odbrane Partizana, lopta je vraćena N'Kuiu, ovaj šutira sa 20 metara, ali srećom pored gola. Desetominutna inicijativa isplatila se Rumunima u 29. minutu.

Mutu dobija dugačak pas od 30-ak metara, sjajno prima loptu na ivici ofsajda, te rutinski je šalje u gol pore dnemoćnog Živkovića.

Konačno u 37. minutu Partizan opet preti, Lazović pokušava da pretrči rivale dugim forom, ali su Rumuni oprezni. Pet minuta pre kraja sudija se izvinjava Iliću jer mu nije svirao faul na sredini terena.

U 42. minutu poslednja akcija Partizana u prvom delu, stiže do dva kornera u nizu, Lazović ostaje sam u kaznenom, ali u ofsajdu, pa propada proigravanje Ilića.

Drugi deo počinje gol šansom za Petrolul u 51. minute, ali rezervni golman Kljajić hvata loptu nakon šuta Albina. U narednom napadu kombinuju Ilić i Lazović koji hvata sjajan volej, ali golman Rumuna izbacuje u korner. Ostojić odlično skače, ali šutira pored gola.

U narednih desetak minuta nije bilo konretniha akcija, već dosta prekida, pa Nikolić menja u 64. minute, ulaze Stanković, Brašanac, Stevanović, Fofana i Drinčić, umesto Ilića, Ninkovića, Trajkovića, Gulana i Markovića.

Na 15 minuta pre kraja Pauljević pronalazi Fofanu na drugoj stativi, ali ovaj očajno šutira iz dobre pozicije. Pet minuta kasnije Drinčić dva puta dugim pasom pronalazi Stevanovića, ali ovaj oba puta šutira pored gola.

U samom finišu Rumuni su odoleli pokušajima Šaponjića, te nanose minimalan poraz crno-belima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu