Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.05.2014.

17:22

FSS pomaže sa 15 miliona dinara

U prostorijama Sportskog centra FSS održana je sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije gde je potvrđena donacija od 15 miliona dinara.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Sednicom je predsedavao predsednik Saveza Tomislav Karadžić a glavna tema bila je pružanja prve pomoći ugroženom stanovništvu Srbije, povodom nezabeležene prirodne katastrofe izazvane poplavama, a koje su pogodile našu zemlju.

Osnovna želja je što hitnija reakcija u cilju momentalne reakcije i saniranja najtežih posledica katastrofalnih poplava.

Članovi Odbora za hitna pitanja FSS, posle konsultacija na svim nivoima, odlučili su da najviše fudbalsko telo u zemlji uplati 15.000.000 dinara na ime pružanja pomoći postradalom stanovništvu.

Na sajtu Fudbalskog saveza Srbije naglašeno da je da je ovo prva pomoć te institucije

U cilju pravilnog informisanja javnosti u periodu vanrednog stanja, FSS je javno prezentovao specifikaciju kompletnog iznosa koji će biti doniran najugroženijem stanovništvu:

- Svi zaposleni u FSS doniraće po 15 odsto mesečnih primanja u periodu od naredna tri meseca
- Svaki član Izvršnog odbora Saveza uplatiće po 100.000 dinara
- Članovi "A" reprezentacije Srbije doniraće 5.000.000 dinara, s tim da će svaki igrač, po sopstvenom osećanju i mogućnostima, uplatiti i dodatna sredstva
- Fudbalske sudije Srbije doniraće 2.000.000 dinara, a na osnovu izdvajanja po 50 odsto na ime sudijskih taksi


Kako se radi o pružanju prve pomoći, vladajuće telo ponavilo je apel upućen u petak svim fudbalskim savezima, fudbalskim radnicima, klubovima, igračima i trenerima, a posebno onima koji rade u insotranstvu, da uplate sredstva, u skladu sa svojim mogućnostima, na namenski račun koji je otvoren u Fudbalskom savezu Srbije. Takođe, članovi nacionalne organizacije apeluju i na regionalne saveze da u skladu sa sopstvenim mogućnostima izdvoje raspoloživa sredstva i uplate ih na namenski račun.

Uz pomenutu finansijsku pomoć, na raspolaganju je i hala u okviru Sportskog centra u Staroj Pazovi za članove 25 porodica iz najugroženijih delova zemlje. Pored obezbeđenog smeštaja, FSS će tom stanovništvu obezbediti hranu i sve potrebne uslove za život.

Što se tiče takmičenja u našoj zemlji, zaključeno je da će prvenstvene sezone biti završene. U ovom trenutku, kada je na snazi vanredno stanje u Republici Srbiji, i fudbalski organi moraju da sačekaju na naredne odluke državnih organa. Stanje će biti svakodnevno praćeno i po dobijanju informacija sa nadležnih mesta uslediće i odluke fudbalske organizacije.

Na sednici Odbora za hitna pitanja odlučeno je da unapred zakazane prijateljske utakmice mladih selekcija Srbija - Izrael i omladinskih selekcija Srbija - Mađarska neće biti odigrane. Umesto toga, a u skladu sa aktuelnom situacijom, biće održane zatvorene trening utakmice pomenutih timova, bez prisustva gledalaca i bez javnog značaja. Takva odluka je donešena pošto se pomenuti timovi već nalaze u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve