Nova vest
Fudbal

Subota, 03.05.2014.

08:27

UEFA: Pod istragom devet klubova

Evropska kuća fudbala (UEFA) objavila je da je devet klubova pod istragom zbog mogućeg kršenja finansijskog fer-pleja.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

UEFA istražuje slučajeve 76 evropskih klubova, kojima je zahtevano da dostave dodatne informacije kako bi dokazali da su poštovali finansijski fer-plej za sezonu 2013/2014.

Posle prvobitne istrage, institucija na čijem je čelu Mišel Platini, nastaviće da istražuje finansijsko poslovanje devet klubova koji su igrali Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ali njihova imena nisu objavljena.

„Nakon perioda u kom je Istražno veće Finansijskog kontrolnog tela pratilo usaglašenost klubova sa pravilima finasijskog fer-pleja, UEFA može potvrditi da je od 237 klubova koji su tokom sezone 2013/14 ušli u evropska takmičenja, traženo da 76 dostave dodatne informacije. Ispitivanje 67 klubova iz te grupe dovedeno je kraju, dok će se sa istragom nastaviti u devet preostalih klubova.

Dodatne informacije biće obezbeđene kada ovaj proces bude završen“, stoji u saopštenju na sajtu UEFA.

Cilj finansijskog fer-pleja jeste da se osigura klubovima da ne mogu da troše više nego što zarade tokom određenog perioda, kako ne bi upali u dugove zbog poreza.

Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je će biti razočaran ako UEFA ne kazni klubove koji su u prethodnom periodu kršili pravila finansijskog fer-pleja.

Prema nekim navodima, među najpoznatijim "optuženicima" su engleski Mančester Siti i francuski Pari Sen Žermen, a tu je i beogradska Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu