Nova vest
Fudbal

Subota, 15.02.2014.

20:15

FA: Siti se osvetio, izbacio Čelsi

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su Čelsi sa 2:0 u osmini finala FA kupa i tako su se revanširali ’Plavcima’ za nedavni poraz u Premijer ligi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Vodeći gol za ’Građane’ postigao je Stevan Jovetić u 16. minutu, njega je kasnije zamenio Samir Nasri, a upravo je Francuz u 67. minutu postavio konačni rezultat.

Siti je bio znatno bolji tokom celog meča, stvorio je više prilika i zasluženo je došao do pobede u meču u kojem Čelsi nije uputio nijedan udarac u okvir gola.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su ceo meč za Čelsi, a na drugoj strani Aleksandar Kolarov presedeo je ceo meč na klupi, dok rovitog Matije Nastasića nije bilo ni u protokolu.

Ekipa Manuela Pelegrinija u 16. minutu došla je do vođstva – Silva je započeo akciju, Džeko je dodao idealnu loptu za Jovetića, a crnogorski reprezentativac je precizno plasirao loptu u dalji ugao od stative u gol.

Čelsi bi stvorio tek pokoju polušansu, Siti je bio nešto opasniji, a pobednik je odlučen u 67. minutu. Dupli pas odigrali su Silva i Nasri, a Francuz nije imao težak posao da ćušne loptu u mrežu. Ipak, ostaje diskutabilno da li je Silva bio u ofsajdu kod dodavanja Nasrija.

Pokušao je Murinjo još koji minut pre toga da pojača napad uvođenjem Toresa, ali leka nije bilo, Čelsi je do kraja bio bezopasan po gol rivala.

Parovi osmine finala FA Kupa:

Subota:
Sanderlend - Sautempton 1:0
Kardif Siti - Vigan Atletik 1:2
Šefild Venzdi - Carlton Atletik odloženo

Mančester Siti - Čelsi 2:0

Nedelja:
14.30 Everton - Svonsi Siti
16.00 Šefild Junajted - Notingem Forest
17.00 Liverpul - Arsenal

Ponedeljak::
20.45 Brajton i Hov Albion - Hal Siti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu