Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.01.2014.

02:49

Zenit pristao, čeka se Luković

Čelnici Zenita dali su u sredu uveče dozvolu Crvenoj zvezdi da pregovara sa Aleksandrom Lukovićem, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva odlaganja odgovora lidera ruskog šampionata izazvala su popriličnu konfuziju, pa je u sredu kružilo nekoliko oprečnih informacija.

Čelnici crveno-belih dobili su vrlo jasan odgovor iz Katara, gde je Zenit počeo pripreme za prolećni deo sezone. Luković prema predlogu kluba iz Sankt Peterburga dobija čiste papire i polovinu preostalog novca do isteka ugovora 31.jula.

Po tom ugovoru Lukoviću u narednih pet I po meseci pripada suma od oko pola miliona evra, plus potencijalne premije, koje su realne, jer Zenit vodi u ligi, a u Ligi šampiona igra osminu finala sa Dortmundom.

Nekadašnji reprezentativac je u više navrata isticao veliku želju da se vrati u Crvenu zvezdu i upozoravao da se za sve pitaju Zenit i vlasnik tog kluba (i Zvezdin sponzor) Gazprom.

Pitanje je sada da li će Luković pristati da se odrekne polovine preostalog novca da bi zaigrao u crveno-belom dresu, jer je teško zamisliti da klub u ovakvom stanju može i da pomisli da ga toliko plati.

Problemi su se neočekivano pojavili i sa drugim štoperom koji je planiran za ovu nedelju – Ognjenom Vranješom.

Iako je izgledalo kao da je Vranješ pred potpisivanjem ugovora sa beogradskim klubom, iz Zvezde saznajemo da se u pregovorima pojavio i za sada neimenovani menadžer. To značajno komplikuje situaciju, jer su iz Ljutice Bogdana u poslednjih godinu dana više puta saopštili da neće potpisivati nove ugovore u koje su uključene menadžerske provizije, pogotovo ako su u pitanju igrači koji su bez ugovora.

Rasplet i u toj priči treba da usledi u danima koji dolaze, opcija Miladinović još uvek postoji, a Zvezda u ponedeljak kreće u Portorož na pripreme.

Do tada će verovatno i trajati neizvesnost da li će u timu biti i novih lica, ili će jedina pojačanja u odnosu na jesen biti oporavljeni Rakić i Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu