Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.11.2013.

20:31

Brazilski tandem na probi u Humskoj

Lider JSL Partizan doveo je na probu dva mlada fudbalera iz Brazila, prvi trening u Teleoptiku u utorak su imali 20-godišnji Đovani i 18-godišnji Mateus.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Đovani je došao iz Bangua, a Mateus iz Nasional Madeira. Trebalo je da rade sa Teleoptikom, ali su se ipak priključili prvom timu jer je završena polusezona u PLS.

"Reč je o dvojici ofanzivnih veznih igrača, koji će sa nama ostati narednih nekoliko dana kako bismo ih pogledali i uverili se u njihove mogućnosti", rekao je trener Vuk Rašović.

Što se tiče napadača, Partizan će i dalje biti bez klasičnog centarfora, a sledeći je meč sa Spartakom za vikend.

Prema rečima klupskog lekara dr Ilije Rosića, Ismael Beko Fofana se i dalje nalazi u bolnici, ali niko sa sigurnošću ne može da precizira od čega boluje, dok povreda pete Nikole Kojića nije u potpunosti zalečena i on će morati da pauzira najmanje do kraja ove sedmice.

Usled umora van stroja je i golman Vladimir Stojković, dok je reprezentativni vezista Miloš Jojić odsutan zbog odlaska u Herceg Novi, gde promoviše zimski kamp crno-belih.

Mladi Andrija Živković je sam sa strane odradio trening lakšeg intenziteta.

Rašović: Počeli smo da se dižemo

Partizan je posle samo jedne pobede u pet kola vezao dva trijumfa, ali je očigledno da se crno-beli muče da bi stigli do pobeda.

"Došlo je vreme da svaku utamicu moramo da odigramo maksimalno za tri boda. Tako će biti i u naredne tri utakmice, dobro je što smo pobedili prethodne dve", rekao je trener Rašović.

U poslednjem kolu šampion je jedva sa 1:0 savladao Voždovac, a Rašović smatra da tim treba da igra svaki put kao u prvom poluvremenu meča na Vračaru.

"Bilo je korektno prvo poluvreme, pravili smo šanse, ali su nam se potkrale greške kada je Voždovac imao svoje prilike. Tako bi trebalo da igramo uvek. U drugom poluvremenu nije bilo tako, dosta je razloga - magla, težak teren, motivisan protvnik, nedostak igrača u nekim linijama, sve je to uzrok pada. Nadam se da ova ekipa može da igra dobro duže od jednog poluvremena", istakao je trener Partizana.

Poseban problem za crno-bele protiv Voždovca su bili česti faulovi i prekidi iz kojih je rival veoma dobro pretio.

"Moramo da smanjimo broj prekida po bokovima, bilo je nekoliko nepotrebnih faulova, ali to se dešava u igri. Imali smo pad, mislim da smo ustali, počeli smo da se dižemo. Moramo da nastavimo s pobedama i to je jedini način da vratimo navijače. potrebni si nam, jedva čekam da se vrate i zajedno dolazimo do onoga što želimo", rekao je Rašović.

U centru pažnje prethodnih dana ipak nije bio fudbal, već greške sudija i novi obračun Partizana sa Zvezdom putem sapštenja, u koji je uključen i FSS.

"Meni je drago što su mediji objektivno preneli neke stvari, da se vidi ko je oštećen ko nije. Svako može da pogreši, grešimo mi na terenu, greše i sudije, ne greši se samo u Srbiji, nego i u Evropi. Imamo mnogo takvih situacija. Ja ne smatram da je to namermo kada neko pogreši, greške se dešavaju kod svakoga ko nešto radi. Nisam komentarisao suđenje nikad jer ja često ni ne vidim dobro situaciju. Tako je ni kada je na našu štetu, to su situacije koje se dešavaju u sekundi na terenu. Lako je kada se situacije analiziraju, i treba, ali je teško u tom momentu reći šta je bilo tačno", zaključio je Rašović.

Partizan u subotu dočekuje Spartak u 14. kolu JSL, ponovo pred praznim tribinama zbog suspenzije od strane FSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu