Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.10.2013.

16:07

Gazetina anketa: Istina o Seriji A

Mario Baloteli jedan je od najprecenjenijih igrača u italijanskom fudbalu, pokazuje anonimna anketa 50 igrača Serije A.

Izvor: B92, Gazzetta dello Sport

Autor:B92, Gazzetta dello Sport

Default images

Kolege iz Gazete delo sport postavili su seriju atraktivnih pitanja na aktuelne teme.

Iz ankete smo saznali da je preko trećine fudbalera na Apeninima čulo svog timskog kolegu kako vređa protivnika na rasnoj osnovi,i da sličan broj igrača smatra da bi homoseksualci bili drugačije tretirani u svlačionici.

Najbolje navijače u ligi ima Torino, najbolji sudija je Nikola Ricoli, omiljeni trener u ligi je Antonio Konte, a najneugodniji defanzivac Đorđo Kjelini.

Pored Balotelija precenjeni su i interisti Skeloto i Ikardi (svi po 8 posto odgovora), a među 19 pomenutih igrača jedini predstavnik Balkana je Mirko Vučinić (4 posto).

Veliki problem svetskog fudbala o kojem se malo priča – masovna depresija – predstavlja ozbiljan problem za više od pola igrača, a nešto manje od polovine bi volelo da se pregled snimka spornih situacija uključi u redovnu fudbalsku praksu.

Rezultati:

36% čulo kolege kako vređaju rivale na rasnoj osnovi (ali samo 4% smatra da se tamnoputi igrači susreću sa teškoćama tokom karijere).

34% smatra da bi homoseksualni saigrači bili drugačije tetirani u svlačionici i da bi saopštavanjem svojih sklonosti ugrozili karijeru (6% kaže da je igralo sa fudbalerom koji je javno gej).

46% podržava uvođenje pregleda snimka spornih situacija tokom meča (sudije iza gola su glatko odbačene).

58% smatra da je depresija ozbiljan problem u Seriji A. (24% pootvrdilo da su lično iskusili depresiju)

Trener sa kojim bi najradije radili: Konte 32%, Montela 18%, Alegri 12%.

Najtvrđi protivnički defanzivac: Kjelini 44%, Barzalji 12%, Kanavaro 8%, Mekses 4%.

Najprecenjeniji igrač: Baloteli, Ikardi, Skeloto po 8%, Đakerini, Osvaldo, El Šaravi, Vučinić., Kjelini, Ogbona po 4%. Neimenovani igrač Peskare je nominovao sebe.

Najbolji navijači: Torino 18%, Atalanta 14%, Sampdorija i Đenova po 12%, Roma i Fiornetina po 8%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve