Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.09.2013.

12:15

Vlasnik Kardifa ulaže u FK Sarajevo

Malezijski milijarder Vinsent Tana, vlasnik Kardifa, odlučio je da uloži novac u razvoj FK Sarajevo koje će postati filijala njegovog kluba iz Velsa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Uloženim iznosom želim da pomognem klubu da zadovolji hitne potrebe, ali i da pokažemi svoju predanost ovoj investiciji. Sledeći koraci su da završimo restrukturisanje starih dugova tako da možemo da uložimo novac u sistem upravljanja i kontrole nad klubom", rekao je Tan.

Malezijac nije želeo da otkrije koliko će uložiti u "bordo" klub, ali će najbolji igrači sa Koševa dobiti šansu u Kardifu.

"Da, to je jedna od ideja, ujedno i naš cilj. Želimo da damo igračima Sarajeva priliku da igraju u Kardifu i, na kraju, u engleskom Premijeršipu. Želimo da izgradimo fudbalsku akademiju u okviru FK Sarajevo koja će privući najtalentovaniju decu iz BiH, osiguramo im vrhunske uslove za trening i omogućimo da igraju u najboljim ligama na svetu. Bosna i Hercegovina je puna talenata i plan je da tim talentima omogućimo napredak kako bi od toga profitirali i FK Sarajevo i reprezentacija BiH u budućnosti", rekao je Tan za "Dnevni avaz" i nastavio:

"Planiramo da dovedemo vrhunske igrače iz regije u FK Sarajevo te da koristimo klub kao svojevrsni filter do prelaska u Kardif Siti. U tom smislu, već smo zaključili sporazum o saradnji dva kluba. Kardif Siti će pružiti tehničku podršku Sarajevu u gradnji akademije, kao i stručnu u smislu treniranja mladih igrača. Ipak, sporazum nadilazi saradnju na nivou omladinskog pogona. Planiramo da igramo prijateljske utakmice, razmenjujemo igrače, organizujemo zajedničke trening-kampove, marketinške kampanje", zaključio je Malezijac.

Tan je 2010. godine preuzeo Kardif Siti, promenio mu logo (lasta u zmaja) i boje (plava u crvenu) kako bi ga potpuno poistovetio sa Velsom, te odveo klub prvi put u istoriji u Premijer ligu Engleske.

U svom debitantskom nastupu, Kardi Siti je u prvih pet kola osvojio pet bodov,a a jedinu pobedu zabeležio je nad Mančester Sitijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu