Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.09.2013.

18:59

Aškovski pokvario slavlje Zvezdi

Fudbaleri Donjeg Srema pokvarili su slavlje Crvenoj Zvezdi, povodom 50 godina "Marakane", remijem od 2:2 sa desetoricom igrača.

Izvor:

Autor:

Default images

Gosti iz Pećinaca su u trenutku kada je Pešić-Lakić isključen gubili 2:1, ali su u poslednjim trenucima meča preko Stefana Aškovskog, učenika Partizana, stigli do boda.

Crveno-beli su vodili 2:0 posle sat vremena igre golovima Abiole Daude i Nejca Pečnika, da bi Damjan Marčeta u 76. minutu doneo nadu gostima. Usledio je korner i velika gužva, a Aškovski je sa tri metra prevario Bajkovića.

U mečevima odigranim u subotu, nove pobede zabeležili su Čukarički i Partizan.

Domaćin je tako pred 35 hiljada svojih navijača, koji su došli na proslavu pola veka najvećeg srpskog stadionu, prekinuo niz od tri uzastopne pobede.

S druge stane, Donjem Sremu je ovo treći remi u pet odigranih kola, ekipa iz Pećinaca i dalje ne zna za pobedu u domaćem šampionatu. Kuriozitet je da su gosti iz Pećinaca postigli samo dva gola za 435 minuta fudbala u novoj sezoni, isto koliko i u poslednjim 15 minuta meča u Beogradu.

Rezultati petog kola JSL:
nedelja:
Crvena zvezda - Donji Srem 2:2
Dauda 9',Pečnik 54' - Marčeta 76', Aškovski 90'+
subota:
Javor - Čukarički 0:2
OFK Beograd - Radnički Niš 2:1
Rad
- Radnički 1923 1:0
Jagodina
- Spartak 2:0
Napredak - Voždovac 1:1
Vojvodina
- Novi Pazar 2:1
Sloboda - Partizan 1:2

Tabela:
1. Partizan 5 4 1 0 14:6 13
2. Čukarički 5 4 1 0 6:1 13
3. Radnički Niš 5 3 1 1 7:2 10
4. Crvena zvezda 5 3 1 1 10:7 10
5. Vojvodina 5 2 3 0 4:2 9
6. Napredak 5 2 1 2 7:5 7
7. Novi Pazar 5 2 1 2 7:6 7
8. Jagodina 5 2 1 2 6:5 7
9. Javor 5 2 1 2 7:7 7
10. Voždovac 5 1 3 1 5:4 6
11. OFK Beograd 5 2 0 3 4:6 6
12. Spartak 5 1 1 3 2:6 4
13. Donji Srem 5 0 3 2 4:8 3
14. Rad 5 1 0 4 2:7 3
15. Radnički 1923 5 1 0 4 3:11 3
16. Sloboda 5 0 2 3 2:6 2

Tok meča:

Tekstualni prenos meča možete pratit na našem sajtu.

SASTAVI:

Crvena zvezda: Bajković, Lazić, Mijailović, Martinović, Vešović, Kovačević, Milijaš, Ninković, Pečnik, Kasalica, Dauda

Donji Srem: Belić, Prljević, Božović, Bukorac, Krunić, Ilić, Lakić-Pešić, Sinđić, Janković, Damjanović, Aškovski.

Primetna je velika gužva oko stadiona. Pola sata pre početka meča stadion je solidno ispunjen, a najviše navijača ima na severnoj tribini.

0' - Pre početka samog meča na terenu su se našli igrači koji su odigrali prvi meč na Marakani - 1. septembra 1963. godine protiv Rijeke, koju je Zvezda dobila 2.

Pored aktuelnog predsednika Dragana Džajića, tu su bili još Vladica Popović, Dušan Maravić, strelac prvog gola za Zvezdu na novom stadionu, i Tomislav Milićević. Njima su uručeni dresovi i makete stadiona, od Svetozar Mijailovića, predsednika skupštine Crvene zvezde.

6' - Nisu se gosti iz Pećinaca 'uplašili' atmosfere na Marakani, i već posle sedam minuta igre imali su odličnu šansu. Zaigrali su agresivnije od početka i izborili se za korner. Usledio je centaršut na pet metara, Bukorec je neometan zahvatio loptu glavnom ali je Bajković još bolje intervenisao i poslao loptu preko gola.

9' - GOL - Zvezda kažnjava promašaj gostiju već posle tri minuta. Nejc Pečnik je fenomenalnim driblingom izbacio čuvara, ali je prejako centrirao. Međutim, lopta stiže do Kasalice koji nalazi Daudu na drugoj stativi, a Nigerijac je glavom šalje u kontra ugao gola - 1:0.

17'
- Zvezda je zahvaljujući ranom golu zaigrala dosta opuštenije. Novu priliku da poveća prednost svog tima imao je Kovačević, ali je njegov šut sa ivice šesnesterca, posle tečne akcije celog tima, završio preko prečke.

Na stadionu je prisutno oko 35 hiljada navijača.

25' - Donji Srem je uspeo da se oslobodi pritiska i prebacio težište igre prebacio na polovinu domaćina. Imali su gosti dobru situaciju za kontru, ali je Lazić dobrim postavljanjem i klizećim startom otklonio opasnost. Nedugo zatim, šut sa distance završio je visoko preko prečke.
30' - Posle pola časa igre, navijači Crvene zvezde raširili su transparent protiv Tomislava Karadžića, kao i u prethodnim kolima, a sudija Darko Bogdanović prekinuo je meč.

"Delije" su razvile transparent na kome je pisalo: "Godina 1961. - Tomislav Karadžić prvi srpski huligan", posle čega im se ceo stadion pridružio u pevanju pesmi protiv prvog čoveka FSS Tomislava Karadžića.

Posle pet minuta prekida, meč je nastavljen - nakon što su navijači Zvezde sklonili transparent.

45'+4 - Posle prekida nismo videli previše fudbala. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, a Zvezda je uspela da stvori još jednu priliku. Kasalica je izbio sam na Belića, a golman gostiju zaustavio je udarac napadača Zvezde.

54' - GOL - Prvu veliku priliku u drugom delu igre imali su gosti, kao i u prvom, a Zvezda je opet kaznila promašaj i duplirala prednost. Bajković je bio bolji od napadača gostiju u situaciji '1na1', a već u sledećem napadu Pečnik je iskoristio lošu intervenciju odbrane Donjeg Srema i usamljen na drugoj stativi zakucao loptu u gol - 2:0.

73' - Za kratko vreme videli smo nekoliko zanimljivih situacija. Prvo je Kasalica, na asistenciju rezerviste Milunovića koji je zamenio Daudu, prebacio istrčalog Belića ali i prebacio gol, da bi zatim gosti iz Pećinaca imali šansu posle prekida kada je lopta prošla tik pored stative.

Usledila je još jedna šansa za Zvezdu. Kombinovali su domaći preko levog krila, lopta je na kraju stigla do Milijaša koji je šutirao levo iskosa ali je Belić izbacio loptu u korner.

76' - GOL - Uspeli su gosti da smanje i unesu neizvesnost u meč. Martinović je izbacio jednu lotpu iz kaznenog glavom, jedan od veznjaka Srema je samo vratio ka golu do Lakića-Pešića - ovaj je samo prebacio preko odbrane do Damjana Marčete koji vara Bajkovića - 2:1.

83' - Nastavlja se sa uzbuđenjima u finišu meća. Donji Srem je ostao sa igračem manje jer je Lakić-Pešić zaradio drugi žuti karton zbog oštrog starta na Onjilu s leđa, posle koga je Martinović pogodio stativu, a Milunović u nastavku akcije prebacio gol.

90'+4 - Donji Srem je pokvario slavlje Zvezdi pred 35 hiljada navijača. Izborili su se gosti za korner u drugom minutu sudijskog produžetka, lopta je bukvalno pala u noge Stefanu Aškovskom, koji je bio usamljen na tri metra od gola. Igrač koji je ponikao u Partizanovoj omladinskoj školi je spretno odreagovao i savladao Bajkovića za veliko slavlje svog tima - 2:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

360 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu