Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.09.2013.

16:55

Mandžukić: Marakana inspiracija

Fudbalski reprezentivac Hrvatske Mario Mandžukić rekao je da ima dobar osećaj uoči meča sa Srbijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Slavonac koji igra za Bajern smatra da će ovog puta veći pritisak biti na domaćoj selekciji.

On kaže da je utakmica u Beogradu odlična prilika da se iskupe za neplanirani poraz od Škotske.

"Utakmica u Beogradu je odlična prilika da se iskupimo za kiks protiv Škota i delimično popravimo negativan utisak. Imam dobar osećaj, siguran sam da ćemo pružiti maksimum da utakmicu završimo povoljnim rezultatom za Hrvatsku. Biće sigurno vruća atmosfera, pun stadion, što Srbiji stvara veći pritisak. To je dobra stvar za nas, jer je u Zagrebu bilo obrnuto i znam koliki je to teret", rekao je Mandžukić za hrvatske medije.

On je dodao da ne oseća tenziju zbog velikog rivaliteta dve selekcije, kao i reakcije publike na Marakani.

"Iskreno rečeno, mene vruće atmosfere na gostujućim terenima samo dodatno stimulišu. Istina je i to da za vreme utakmice ne slušam skandiranje protivničkih navijača, fokusiran sam samo na igru", objasnio je golgeter Bajerna.

Mandžukić će najverovatnije predvoditi napad Hrvatske, a za mesto u špicu "kockastih" konkuriše i Eduardo da Silva.

"Odigrao sam dosta utakmica u poslednje vreme i fizički se dobro osećam. Nadam se minutaži, ali svako se bori za svoje mesto u sastavu, a selektor će odlučiti ko će igrati. Znam kako je postići gol Srbiji, bio sam strelac u dresu mlade reprezentacije na Marakani. Bio je dobar osećaj, iako smo izgubili", rekao je Dudu.

Vezista kijevskog Dinama Ognjen Vukojević upozorio je da je Srbija jača u odnosu na utakmicu u Zagrebu.

"Moramo da budemo oprezni, s Matićem su dobili kvalitet i jači su u odnosu na dvoboj iz Zagreba. Očekujem čvrstu i tvrdu utakmicu, jer igraju dva jako kvalitetna protivnika. Sigurno neće biti dosadno. Nadam se da će se nakon utakmice pisati o našoj dobroj igri i pobedi", rekao je Vukojević.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu