Nova vest
Fudbal

Subota, 10.08.2013.

12:10

Butorović: Teško ćemo zadržati tim

Predsednik Vojvodine Balša Butorović rekao je da će Novosađani teško uspeti da zadrže tim na okupu i po završetku kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vojvodina je oduševila sve svojom igrom u prva tri kola kvalifikacija, a posebno plasmanom u plej-of, gde će sa moldavskim Šerifom igrati za mesto u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju. Novosađani su na dosadašnjih šest mečeva ostvarili pet pobeda, a u trećem kolu eliminisali su jaku tursku Bursu.

U duelima sa Hibernijansom i Honvedom bilo je jasno da smo mnogo kvalitetniji tim, a zatim je na red došla Bursaspor, veliki klub sa višestruko jačim bidžetom od našeg i isto tako skupom sjajnih internacionalaca. Međutim, igrači su verovali u sebe i pokazali da na terenu ne igraju te stvari, nego želja, volja i htenje i da možemo da se nosimo sa i te kako jačim ekipama. To je potvrdio dvomeč sa predstavnikom Turske“, rekao je Butorović.

Poslednjih nedelja dosta se spekuliše da će Umaru, Trajković i Vulićević napustiti Novosađane, ali prvi čovek kluba ističe da još ništa nije sigurno.

Po tom pitanju se još uvek ništa ne zna. Momci su zaslužili da nastave karijeru u nekom od inostranih klubova i reše egzistencijalna pitanja, jer su igrom i odnosom prema dresu Vojvodine zadužili klub. S druge strane, mi smo sve radili planski, dovodili igrače na pozicije na kojima oni igraju upravo iz tih razloga. Naravno da bismo voleli da oni ostanu i sve će se uskoro znati“, naglasio je Butorović.

Na pitanje o Umaruu, koji je već viđen u Belgiji, Butorović je rekao:

Da, ali potpis još nije stavio. Priča o njegovom transferu je mnogo duga i trenutno mogu da kažem da 90 odsto ide iz kluba. On je izrazio želju da promeni sredinu i mi nemamo ni najmanju mogućnost da ga zadržimo“.

Nova sezona u Jelen Superligi počinje ovog vikenda, Vojvodina na startu dočekuje Donji Srem, a Butorović ističe da se u redovima Novosađana ne zanose u ovom trenutku.

Kao i svake godine, idemo korak po korak. Dugo je prvenstvo i Vojvodina nije samo ove godine krenula u takmičenje sa dobrom ekipom. Setite se da u poslednje tri-četiri godine pobeđivala Crvenu zvezdu i Partizan i u međusobnom skoru, ubedljivo bila prva. Međutim, problem je što je gubila bodove na nekim malim utakmicama“, zaključio je Butorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu