Nova vest
Fudbal

Subota, 27.07.2013.

00:56

Martinović i Omega u Zvezdi

Novak Martinović i Omega Roberts, novi su članovi Fudbalskog kluba Crvena zvezda, saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uprava "crveno-belih" je tako u jednom danu angažovala trojicu (Arauho stigao u klub još početkom nedelje,a u petak potpisao ugovor) igrača na "gorućoj" pozici štopera, koju su do sada pokrivali Lazić i Krneta

Angažovanje Robertsa na kome je insistirao predsednik kluba Dragan Džajić, ne predstavlja iznenađenje. Visoki Liberijac skoro tri nedelje proveo je na probi, istovremeno čekajući i ishod arbitraže.

Roberts, nekadašnji igrač Slobode Point i Smedereva, je kako nezvanično saznajemo, stigao na stadion odmah nakon završetka Odbora za hitna pitanja i bukvalno 30-ak minuta pre ponoći i potpisao ugovor, čime će automatski biti licenciran i za mečeve 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

S druge strane, angažman Novaka Martinovića (koji u Beograd stiže početkom sledeće nedelje iz Kine) predstavlja malo iznenađenje, jer je ceo transfer obavljen ekspresno. Interesovanje za ovog 27-godišnjeg nekadašnjeg kapitena Steaue, za samo 2-3 dana pretvoreno je u dvogodišnji ugovor, koji će Martinović potpisati čim stigne u Beograd.

Podsetimo, Martinović za koga se interesovao i Partizan, pre nego što je doveo MIlana Obradovića, izjavio je u intervjuu za B92 u četvrtak da je spreman da dođe u Crvenu zvezdu, ali i da mora na prvom mestu da raskine ugovor sa kineskim Vuhanom, koji vodi Ljubiša Tumbaković.

Ta prepreka je očigledno rešena u petak, a razgovori sa predstavnikom nekadašnjeg fudbalera OFK Beograda, rumunskih klubova Panduri i Steaua, brzo su rešeni u petak uveče i dogovorom oko dvogodišnjeg ugovora.

Ostaje da se vidi, da li će Martinović biti taj igrač koji može da "uskoči" na spisak licenciranih igrača za 3. kolo kvalifikacija za LE (po pravilima UEFA, još jedan igrač može biti dodat 24 časa pre utakmice) ili vodeći ljudi to mesto nameravaju da upotpune mladim Peruancem Arauhom, ili još nekim igračem na nekoj drugoj poziciji.

Ostaje i pitanje šta će biti sa još jednim iskusnim štoperom Stevanom Batesom, koji je već nakon nekoliko treninga bio "favorit" trenera Slaviše Stojanovića za potpis ugovora.

Kako saznajemo, i nekadašnji fudbaler Rada i više inostranih klubova, mogao bi u narednim danima da potpiše ugovor sa crveno-belima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu