Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.07.2013.

19:26

Obamejang postao 'Milioner'

Borusija Dortmund dovela je drugo pojačanje u letnjem prelaznom roku, na ’Vestfalen’ je stigao gabonski napadač Pjer-Emerik Obamejang.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Obamejang je došao iz francuskog Sent-Etjena za sumu od 13 miliona evra, a u ’Milionerima’ će ostati do 2018. godine.

“Veoma smo srećni što smo doveli igrača kojeg smo najviše i želeli Pjera-Emerika Obamejanga“, rekao je sportski direktor Borusije Mihael Cork. “On je veoma svestran, igra u visokom ritmu i konstantna je opasnost po protivnički gol“.

Gabonac je karijeru počeo u Milanu, ali nikad nije debitovao za prvi tim. Posle nekoliko pozajmica, 2010. prelazi u Sent-Etjen, u kojem je na 96 utakmica postigao 41 gol.

Zanimljivost vezana za ovog igrača je to što je na zagrevanje pred meč sa Lionom u fransuskom šampionatu, izašao u kopačkama prekrivenim Svarovski kristalima.

Dolazak Obamejanga pojačao je spekulacije da bi klub mogao napustiti napadač Robert Levandovski. Sa druge strane, bišvi igrač Monaka i Lila može da igra i na krilnim pozicijama, tako da može biti zamena i za Marija Gecea, koji je prešao u minhenski Bajern.

Pre Obamejanga, Borusija je dovela grčkog defanzivca Sokratisa Papastatopulosa iz Verdera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu