Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.05.2013.

22:16

Man. Junajtedu i U21 Premijer liga

Mladi fudbaleri Mančester Junajteda osvojili su U21 Premijer ligu pobedom nad Totenhemom u finalu – 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junajted je tako osvojio trofej za mlade samo dan pošto se prvi tim oprostio od ser Aleksa Fergusona epskim remijem 5:5 sa VBA.

Junajted je do trofeja u prvoj sezoni nobog takmičenja stigao na način tipičan za Crvene đavole – na poluvremenu su gubili 2:0, a pobednički gol dao je Larnel Kol u 87. minutu.

U21 Premijer liga igrala se ove sezone u tri faze – u prvoj su klubovi bili podeljeni na grupe, iz kojih su posle dvokružnog bod sistema najbolje ekipe ušle u elitnu grupu. Najbolji timovi iz elitne grupe igrali su polufinala i finale.

Okolnosti su htele da Junajted i Spursi budu u istoj grupi prve faze, pa ponovo u elitnoj grupi, i da klub iz Londona oba puta završi kao prvi, a ekipa iz Mančestera druga. U polufinalima Totenhem je pobedio Everton 3:2, dok je Larnel Kol sa tri gola predvodio Junajted do ubedljivih 3:0 protiv Liverpula.

U te dve faze obe ekipe zabeležile su po dve pobede, a u finalu je svakoj pripalo po jedno poluvreme. Baš kao i toliko puta seniori istog kluba, mladi fudbaleri Mančester Junajteda uspeli su da u „svom“ poluvremenu postignu gol više od rivala i unesu još jedan pehar u već prebogatu riznicu.

Gosti iz Londona vodili su golovima Džonatana Obike u 29. i sjajnim udarcem Aleksa Pričarda u 42. minutu.

Međutim, u nastavku su domaćini zaigrali mnogo bolje, Marnik Vermejl je u 59. minutu smanjio, a zatim je počeo Larnel Kol šou – 20-godišnji lokalni momak je u 74. minutu pokupio odbitak, obišao defanzivca i zakucao pod prečku, da bi u 87. minutu iskoristio asistenciju rezerviste Lorensa za potpuni preokret.

Za Totenhem je svih 90 minuta igrao i U19 reprezentativac Srbije Miloš Veljković (u septembru puni 18), koji je odrastao u Bazelu i počeo u mlađim švajcarskim kategorijama, pre nego što su ga ljudi iz FSS pozvali da pređe u naš državni tim.

Mančester Junajted (4-1-4-1): Ejmos; Vermejl, Torp, Kin, Džejms; Ekangamene; Kol, Pirson (Lorens, 56), Taniklif, Lingard; Januzaj.
Na klupi još: Grimšo, Saterlend, Pereira, Vilson.

Totenhem (4-3-3): Arčer; Frederiks, Hol, Veljković, Frajers; Bentaleb, Kerol, Pričard (Mekavoj, 64); Obika, Kejn, Sebaljos.
Na klupi još: Bartram, Majls, Galifuoko, Stjuart.

Mančester Junajted je tako nastavio tradiciju započetu još 50-ih, u eri Bazbijevih beba: kada je pokrenut omaldinski FA kup, kao prvo nacionalno takmičenje mlađih selekcija, prvih pet pehara stiglo je na Old Traford.

Završena je i U18 Premijer liga, u toj konkurenciji titulu je osvojio Fulam, pobedivši u finalu Reding 3:0. Sva tri gola dao je Musa Dembele (ne onaj koji je prešao u Totenhem, na Krejven Kotidžu imaju 16-godišnjaka sa manje-više istim imenom i prezimenom).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu