Nova vest
Fudbal

Subota, 02.03.2013.

18:58

Luka i Šćepović za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu u prolećnom delu sezone, savladali su Donji Srem sa 2:0, u 17. kolu Jelen Superlige Srbije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

U meču u Humskoj nije viđen mnogo zanimljiv, niti kvalitetan fudbal, ali su "crno-beli" golovima Predraga Luke i Marka Šćepovića osvojili nova tri boda.

Partizan je ostvario 13. pubedu u JSL i zadržao šest koraka ispred Crvene zvezde, koja u nedelju gostuje Radu. Šampion već u sredu gostuje BKS-u u odloženom meču 16. kola.

U subotu je odigrano šest utakmica 17. kola, Javor je bio ubedljiv protiv Smedereva, pobede su ostvarili Vojvodina, Jagodina, Novi Pazar i Radnički Niš. U poslednjem meču kola, u derbiju vikenda Rad dočekuje Crvenu zvezdu na Vračaru u nedelju od 14:00.



Jelen Superliga, 17. kolo:
Partizan - Donji Srem 2:0 (1:0)
Predrag Luka 38, Marko Šćepović 49

Stadion Partizana: 8.500 gledalaca;
Glavni sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

Partizan: Stojković - Pauljević, Stanković, Pajović, Ivanov - Smiljanić, Ilić, Luka (Silva 67'), Brašanac - Šćepović (Jojić 90'), Kojić (Mitrović 82')
Donji Srem: Belić - Prljević, Josimov, Zec, Košutić (Škorić 46') - Krunić, Čordašić (Lukić 83'), Damjanović, Terzić, Lakićević, Milutinović (Janković 46')

Tok meča:

Na stadionu u Humskoj je oko 8.500 navijača koji od prvog minuta pružaju veliku podršku "crno-belima". Partizan je izvršio snažan pritisak na otvaranju meča, imao je četiri kornera u nizu do trećeg minuta, ali nije bilo šuta ka golu.

Prvu ozbiljniju priliku Partizan je imao u devetom minutu, ali je posle centaršuta Pauljevića i skoka Šćepovića, napadač "crno-belih" glavom loptu poslao preko gola.

Dva minuta kasnije domaćin ponovo preti posle centaršuta. Brašanac je izveo novi korner, ovaj put Ivanov odlično skače, ali slabo zahvata loptu pa i on prebacuje gol.

U međuvremenu sa tribina je glasno odjekivalo: "Uprava napolje!".

Brašanac i Kojić su u 20. minutu odigrali sjajnu akciju za Šćepovića, ali je napadač Partizana bio u ofsajdu. Ali, i da je bio u dozvoljenoj poziciji, traljavo je šutirao pa nije ni bilo gola.

Već u sledećem napadu Smiljanić je sjajno poslao loptu u prostor za Kojića, ali su i njemu sudije signalizirale ofsajd, mada usporeni snimak nije mogao da potvrdi ispravnost/neispravnost te odluke.

Gosti su bili gusto raspoređeni u sredini terena, pa su "crno-beli" uglavnom pokušavali centaršutima da pronađu Šćepovića, koji je bio dobro pokriven.

U 24. minutu Partizan dobija faul na oko 25 metara, nakon što je Čordašić udario Ilića u lice. Međutim, Šćepović je očajno šutirao, za razliku od priprema kada je nekoliko puta bio precizan iz prekida. Minut kasnije i Donji Srem je prvi put zapretio. Posle akcije po desnoj strani i dva driblinga, Krunić je šutirao sa 20-ak metara, ali je Stojković lako uhvati loptu.

Najbolju šansu za gol Partizan je propustio u 34. minutu. Pauljević je prošao po desnoj strani sve do peterca, lopta je prošla pored kojića do Šćepovića, čiji šut sa 7-8 metara brani Belić. U sledećem napadu pokušao je Luka sa distance, ali je dobio samo korner.

Ipak, sedam minuta pre kraja poluvremena Partizan stiže do vođstva. Šćepović je sjajno poslao loptu u kazneni prostor Kojiću, šutirao je iz prve, intervenisao Belić ali samo na kratko dobio loptu, na koju je natrčao Predrag Luka i na svom debiju u "crno-belom" dresu postigao gol.

Drugo poluvreme počelo je mirno, da bi već u četvrtom minutu Partizan je duplirao prednost. Brašanac je na levoj strani sjajno proigrao Stankovića u prazan prostor, bek "crno-belih" nije komplokovao, odmah je dodao loptu do Šćepovića na desetak metara od gola, ovaj je isfintirao šut, prošao pored čuvara, a onda sa nekoliko metara lako savladao Belića.

Usledilo je dvadesetak minuta mirnog perioda, nije bilo šansi ni na jednoj strani, da bi u 67. minuti Belić spasao Donji Srem trećeg gola.

Neposredno pre njegove intervencije, sudija nije signalizirao igranje rukom u kaznenom prstoru gostiju, da bi sa druge strane sjajno šutirao Kojić, ali je golman tim iz Pećinaca bio siguran.

Do kraja meča nije bilo previše uzbuđenja, Partizan je čekao kraj, gosti pokušali da zakomplikuju finiš, ali nije bilo opasnosti po Stojkovića, pa je Partizan ostvario 13. pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu