Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.01.2013.

17:27

Englezi u Brazilu posle 30 godina

Reprezentacije Engleske i Brazila odigraće dva prijateljska meča u periodu od četiri meseca, sve u sklopu turneje povodom 150. rođendana FA Engleske.

Izvor:

Autor:

Default images

Brazilci će prvo početkom februara na mini turneju po Ostrvu, da bi im Englezi uzvratili gostovanje 2. juna mečom u Rio de Žaneiru.

"Gordi Albion" i "Karioke" su se do sada sastajale 23 puta. Brazilci su slavili 11 puta, devet puta je bilo nerešeno, dok su Englezi tri puta bili bolji. Engleska je poslednji put pre 30 godina gostovala u Brazilu.

Engleska je poslednji put pobedila Brazil 1990. godine na Vembliju minimalnim rezultatom.

Meč u Riju biće najava za Kup Konfederacija koji se igra kasnije tog meseca, ali i najava Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Biće to prvo prvenstvo sveta na južnoameričkom tlu posle 64 godine.

"Bio sam u Brazilu prošle godine i znam iz iskustva koliko je to neverovatno mesto. Ovo je važna utakmica za Englesku da igra takav meč i oseti delić atmosfere. Prošlo je skoro 30 godina od našeg poslednjeg susreta u Brazilu, biće poseban trenutak za mene da ponovo odvedem selekciju tamo ", rekao je selektor Engleske Roj Hodžson.

Što se Engleske slavljeničke turneje tiče, oni će posle meča sa Brazilom u Londonu dočekati Republiku Irsku 29. maja, da bi na kraju odigrali meč 14. avgusta sa reprezentacijom Škotske.

Inače, selekcije Engleske i Škotske odigrale su prvi internacionalni meč u istoriji fudbala. Oni su se sastali 30. novembra 1872. godine u "Zapadnoškotskom kriket klubu" pred 4 hiljade gledalaca, a meč je završen rezultatom 0:0.

A što se 'Karioka' tiče, oni će posle meča na Vembliju u martu igrati protiv Rusije prijateljski meč na "Stamford Bridžu". Biće to prvi međunarodni meč na stadionu Čelsija posle 60 godina. Selektori dveju ekipa su posebno povezani sa Engleskom.

Selektor Brazila Luis Filipe Skolari vraća se na stadion na kome je nekada radio kao menadžer Čelsija, dok se njegov kolega iz "Zbornjaje" vraća na Ostrvo prvi put posle ostavke na mesto selektora "Albiona", zbog sukoba oko 'situacije traka' sa Džonom Terijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve