Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.12.2012.

13:18

Ninković: Zvezda prioritet u junu

Crvena zvezda će u junu biti moj prioritet, rekao je za B92 Miloš Ninković.

Izvor:

Autor:

Default images

Reprezentativac Srbije, koji će narednih šest meseci provesti u francuskom Evijanu, postaje slobodan igrač na kraju sezone.

Gostujući u emisiji „Sa terena“ na Radiju B92 Ninković je potvrdio da je sa rukovodstvom crveno-belih imao načelni dogovor i za predstojeću polusezonu, ali da je odluka bila u rukama čelnika kijevskog Dinama, koji mu nisu ostavili izbor.

Pričao sam i sa Džajićem i sa Čovićem, brzo smo se dogovorili, novac uopšte nije bio pitanje, ali smo znali da sve zavisi od gazde Dinama. Oni su znali da je zvezda moja jedina želja, ali nisu hteli da čuju ni za dolazak u Beograd, ni za bilo koju drugu opciju – samo Evijan ili povratak u Kijev“, rekao je Ninković.

U junskom prelaznom roku Ninković će prvi put posle 2004. moći da bira.

Rano je da pričam, ali meni je prioritet Zvezda, uvek to ističem. Svestan sam da bi mi plata bila mnogo manja nego u nekoj zapadnoj ekipi, ali novac nije najvažnija stvar na svetu. Meni je san od kada sam bio dečak da igra za Zvezdu, većina igrača sa ovih prostora sanja Zvezdu i Partizan. Mnogi od njih su ispunili taj san, ja još nisam“.

Ninković je u Kijev otišao pre 20. rođendana i sastavio osam i po sezona.

Žao mi je što nisam imao priliku da posle SP 2010. napustim Kijev, jer je već tad bilo jasno da je došlo do zasićenja, dotle sam već šest godina proveo u klubu, a nije lako prolaziti Dinamove pripreme i igrati na ukrajinskim terenima toliko dugo“.

Ninković je ocenio da je najveći problem Dinama, koji je stub ukrajinskog fudbala, ali je za pet godina osvojio samo jedan ozbiljan trofej (titula 2009. godine) u nedostatku kontinuiteta.

Šahtjor ima Rinata Ahmetova i činjenica je da imaju i dobar skauting u Južnoj Americi i ’bliske kontakte’ sa mnogim ligašima. Ali, da budemo realni, problem Dinama je nedostatak kontinuiteta. Njima Lučesku vodi tim deset godina, a kod nas posle dva poraza otpuštaju trenera, ja sam ih u osam godina promenio desetak“, zaključio je Ninković.

Iskoristiću ovih šest meseci da uđem u formu, imaću prilike da igram kontinuirano. Moram da priznam da francusku ligu uopšte nisam pratio, ali mi je drago da sam dočekao nekakvu promenu, osam i po godina u Ukrajini je previše“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve