Nova vest
Fudbal

Subota, 03.11.2012.

13:21

Sjajni Partizan 'gazio' u Nišu, 4:0

Derbi meč 11. kola Jelen Superlige dobio je vodeći tim na tabeli, Partizan, lako i ubedljivo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle preokreta slavili su Javor protiv Hajduka i Spartak u duelu sa BSKom, kragujevački Radnički je bio bolji u duelu sa OFK Beogradom, buran remi viđen je u Novom Pazaru. Tri boda osvojila je ekipa Donjeg Srema, u Smederevu.

Crvena zvezda od 19 časova igra sa Jagodinom, u nedelju se sastaju Rad i Vojvodina.

Trener Vladimir Vermezović rekao je da igrači koji su nastupili protiv Borca nisu ispunili očekivanja, pa protiv Radničkog u odnosu na taj meč igra samo golman Petrović.

Već u sedmom minutu 'crno-beli' su pred desetak hiljada ljudi na tribinama stigli do vođstva. Autogol je postigao Kolarević nakon centaršuta Lazevskog sa leve strane - 0:1.

To je već treći autogol koji postižu Partizanovi rivali ove jeseni.

Tri minuta nakon pogotka Partizan je ponovo zatresao mrežu domaćina (Saša Ilić), ali je gol poništen zbog navodnog ofsajda.

Radnički je počeo veoma agresivno, ali se nakon gola povukao i opredelio na kontre. U 24. minutu domaći tim je opasno pripretio, Petrović je bio neometan u kaznenom prostoru, šutirao je sa oko 12 metara, ali je Ivanov nekako uspeo da ga izblokira.

Prvo poluvreme proteklo je u veoma čvrstoj igri, uglavnom između dva šesnaesterca, a u 32. minutu Nišlije su imale veliku priliku. Vladan Binić se našao u šansi, ali ponovo je sjajno rekaovao požrtvovani Ivanov, uklizao je i spasao pogodak.

Pet minuta kasnije veliku priliku imao je i Partizan. Slobodan udarac sa 20-ak metara odlično je izveo Nemanja Tomić, ali je stativa zaustavila njegov pokušaj.

Do kraja prvog dela Lukić je u 39. minutu pokušao udarcem sa 30 metara preko gola, pet minuta kasnije Saša Ilić pokušao je da uposli Miljkovića ali je ovaj za malo zakasnio.

Na početku drugog poluvremena prvak Srbije imao je dve prilike posle udaraca, pokušaj Tomića u 50. minutu sa 20 metara blokirala je odbrana domaćih, šut Saše Ilića, dva minuta kasnije, golman Perić.

U 59. minutu Partizan stiže do novog pogotka, strelac je Stefan Šćepović - 0:2!

Napadač 'crno-belih' povukao je loptu sa 40 metara, kada je stiao na 20 od gola Perića šutirao i pogodio.

Prva prava akcija u nastavku donela je novu promenu rezultata, sedam minuta pošto je ušao u igru Jojić je postigao gol - 0:3, 72. minut.

Lopta je dugo bila u posedu igrača Partizana a onda je mladi reprezentativac Srbije 'opalio' po njoj sa ivice šesnaesterca.

Kako Jojić, tako i Ninković. Najmlađi kapiten u istoriji beogradskog kluba ušao je u igru u 76. minutu, u 81. postigao je četvrti gol za goste - 0:4.

Asistent je bio Jojić.

Radnički: Perić, Đorđević, Vukomanović, Lukić, Stefanović, Binić, Ranđelović, Miloš Petrović, Kolarević, Strahinja Petrović, Aleksandar Jovanović (od 65. Milan Jovanović).
Partizan: Petrović, Miljković, Lazevski, Medo, Ostojić, Ivanov, Tomić, Saša Ilić (od 64. Jojić), Smiljanić, Marković Lazar (od 76. Ninković), Šćepović Stefan (od 80. M. Šćepović).

Jelen Superliga, 11. kolo:

Javor - Hajduk 2:1
Onjilo 87, Milovanović 88 - Veselinović 40
Novi Pazar - Sloboda Point 2:2
Damjanović 29, Bogunović 85 - Pilipović 39, Ranđelović 69
Radnički Niš - Partizan 0:4
Kolarević 7 ag, S. Šćepović 59, Jojić 72, Ninković 81
Radnički Kragujevac - OFK Beograd 3:2
Spalević 44, Milosković 50, 78 - Trivunović 80 p, Jovanović 90
Smederevo - Donji Srem 0:1
Putinčanin 80
Spartak Zlatibor voda - BSK Borča 2:1
Stamenković 62 ag, Despotović 65 - Živković 38
19.00 Crvena zvezda - Jagodina

nedelja:
13.00 Rad - Vojvodina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu