Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.10.2012.

18:58

Legenda Fenerbahčea napustila klub

Legendarni fudbaler turskog Fenerbahčea, Brazilac Aleks de Sousa raskinuo je ugovor posle devet sezona u klubu

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Okončao sam ugovor. Ovo je najtužniji potpis u mom životu. Fenerbahče je izgubio igrača, ali je dobio navijača. Zahvaljujem se na svemu", saopštio je Aleks.

Brazilac je godinama bio okosnica tima sa "Šukru Saračoglu" stadiona, a udaljen je iz prvog tima nakon poraza od Kasimpaše (2:0) proteklog vikenda, kada je nakon izmene ostatak meča pratio sa tribina, odbivši da sedi na klupu za rezervne igrače.

U ranijem saopštenju "žuto-plavih" navodi se da je na sastanku Uprave i trenera Ajkuta Kodžamana donesena odluka da se kapiten ovog tima udalji iz ekipe. Trener se pre treninga koji je održan u ponedeljak ujutro susreo sa Aleksom, te mu saopštio odluku.

Nakon poraza od Kasimpaše, predsednik kluba Aziz Jildirim održao je sastanak sa stručnim štabom i fudbalerima u svlačionici.

Aleks je karijeru počeo u Koritibi, posle je igrao za Palmeiras, Flamengo, Kruzeiro i Parmu. U Fenrbahče je stigao 2004. godine i na 340 utakmica postigao 172 gola i imao 139 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu