Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.08.2012.

18:41

Vermezović: Odlučiće revanš

Trener Partizana Vladimir Vermezović izjavio je u Trumseu da će ovaj dvomeč u svakom slučaju biti odlučen posle revanša u Beogradu.

Izvor: AG MŠ

Autor:AG MŠ

Default images

Partizan u četvrtak od 18.30h gostuje na severu Evrope u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope.

„Došli smo ovde posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pokušaćemo da potražimo novu šansu.“

„Znamo da to neće biti lako, Tromso je ozbiljna ekipa, disciplinovana, pravi predstavnik skandinavske škole fudbala sa kvalitetnim pojedincima, što domaćim što stranim koji mogu da donesu prevagu, sa izvanrednim trenerom. To je velik izazov za naš tim ali verujem da ćemo pružiti dobru partiju. Ipak, kao što sam i ranije govorio, ništa neće biti odlučeno sutra bez obzira na rezultat. Evropske utakmice imaju dva dela, sve će se odlučiti u revanšu u Beogradu“, rekao je Vermezović.

Trener crno-belih otkrio je i zbog čega je Mohamed Zabija ostao u Beogradu.

"Nedisciplina je razlog, imao je problema, imao sam razumevanja za razlike u mentalitetu, za drugačije shvatanje fudbala ali je to počelo da se odražava na ekipu. Razgovaraćemo kada se vratimo i nadam se da neće biti problema."

Duel u Norveškoj igraće se na veštačkoj podlozi.

"Prvi put vodim ekipu na veštačkoj podlozi ali je takvih terena sve više, postoje stvari na koje ne možemo da utičemo, juče smo trenirali na terenu koji ima takvu podlogu i ne verujem da će biti problema."

Nakon nekoliko veoma slabih izdanja i rezultata igrači i trener Partizana biće pod velikim pritiskom.

"Pritisak je u Partizanu normalna stvar, svaka tri dana je nova prilika i zbog toga je fudbal toliko lep, mi imamo priliku da ostavrimo dobar rezultat."

U konkurenciji za tim biće Smiljanić, Saša Ilić i Lazar Marković.

"Smiljanić je u konkurenciji samim tim što je sa nama, on je to radom i odnosom zaslužio. Saša Ilić i Marković su spremni, bilo je pitanje kako će reagovati na veštačku podlogu ali su dobro reagovali."

Kapiten Saša Ilić izjavio je da bi ovaj meč mogao da bude prekretnica za Partizan.

„Izlazimo iz perioda koji nije rezultatski najuspešniji za nas, sutrašnja utakmica može puno toga da promeni. Toga smo svesni i kao kapiten mogu da kažem u ime svih igrača da ćemo učiniti sve da ostvarimo dobar rezultat pred revanš u Beogradu.“

Trener Trumsea Per-Matijas Hegmo rekao je da se raduje dvomeču sa Partizanom.

„Pre svega dobrodošli u Trumse, Pariz severa, znamo kakav je srpski fudbal, kakva mu je tradicija, puno dobrih igrača i zaista se radujemo ovim utakmicama. Pripremali smo se dugo za ovakve utakmice, odigrali smo i zimus i ovog leta puno međunarodnih utakmica. Igrali smo sa ekipama koje liče, sa Anžijem, sa Šahtjorom, odigrali smo i četiri meča u ovom takmičenju, i one su bile vrlo dobre za nas. Ono što je takođe dobro, neki igrači su nam se vratili sa Olimpijskih igara ili oporavili od povreda. Znamo da je Partizan dobar tim sa nekoliko odličnih pojedinaca, gledali smo ih na dve utakmice u ligi i mislim da smo se dobro pripremili."

Mika Kopinen, kapiten Norvežana najavio je da Trumse ide na pobedu.

"Milsim da smo se dobro pripremili. Mi kod kuće uvek igramo svoju igru, imamo puno samopouzdanja i igramo uvek na pobedu, imam utisak da bi ovde mogli da se nosimo i sa Barselonom. Mislim da će biti gusto ali bi sve osim pobede bilo razočarenje za nas."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu