Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2012.

19:10

Man. Junajted kreće od Južne Afrike

Fudbaleri Mančester Junajteda sleteli su u Durban, gde im u sredu počinje pripremna turneja za novu sezonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vicešampion Engleske igraće u sredu sa ekipom Amazulu, a tri dana kasnije rival će im biti Ajaks Kejp Taun.

Turneja se zatim nastavlja u Šangaju 25. jula, da bi se ekipa preselila na sever Evrope, za mečeve sa Volerengom petog, Barselonom ( u Geteborgu) osmog i Hanoverom jedanaestog avgusta.

Prvi rival "crvenih đavola" je ekipa nama poznata po bivšem igraču Crvene zvezde Mohamedu Avalu Isahu, dok je Ajaks Kejp Taun podružnica amsterdamskog kluba, a na golu im je poznati holandski golman Sander Vesterveld, pre pune decenije član Liverpula.

Ser Aleks Ferguson na jug Afrike nije poveo niz iskusnih prvotimaca, koji se oporavljaju od Evropkog prvenstva ili povreda, ili nastupaju na Olimpijskim igrama. U avionu nisu Vejn Runi, Nemanja Vidić, Nani, Tom Kleverli, Rajan Gigs, Rafael, Fil Džons, Dani Velbek, David De Hea i Patris Evra.

Umesto njih timu se pridružio tandem novih pojačanja – Šinđi Kagava i Nik Pauel – a nizu mlađih igrača uvođenje u ekipu olakšaće iskusni Rio Ferdinand (pouzdan izvor preko tvitera za sve informacije tokom priprema), Majkl Karik i Pol Skols, koji su u junu imali vremena da se odmore. Tu će biti i standardni latinoamerički prvotimci Havijer Ernandes i Antonio Valensija, koji su takođe imali ceo mesec bez obaveza. Sa ekipom će biti i povratnici sa pozajmica Bebe i Makeda, za koje se veruje da će uskoro napustiti klub.

Velike nade polažu se u juniore koji kreću na put. Rajan Taniklif, Džes Lingard i Davide Petruči već su ostavili trag u klubu, bilo kroz rezerve, ili čak seniorske nastupe u Karling kupu i svakako su zvezde rezervnog tima, u kojem igraju i Vermejl, Vuton, zimsko pojačanje Veseli, kao i Robi Brejdi, koji je bio pozajmljen Hal Sitiju.

Najveća nepoznanica je svakako levi bek Tajler Bleket, član juniorske reprezentacije Engleske. Lokalni momak Bleket (186cm, izuzetno visok za beka) do sada je nastupao samo za juniorski tim Junajteda, u kojem je sakupio najviše utakmica prošle sezone. Njemu se pozicija nenadano otvorilo, pošto je Fabio otišao na pozajmicu u QPR, a Ezekijel Frajers, koji je spreman da popuni to mesto, ali je na kraju sezone počelo da se pominje da će napustiti ekipu.

Za Junajted sezona ovog puta ne počinje utakmicom za Komjuniti šild, jer je ostao bez ijednog trofeja. Oni će sezonu otvoriti u ponedeljak, 20. avgusta, gostovanjem Evertonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu