Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.05.2012.

18:49

Vokri za B92: UEFA ne može da brani

Predsednik Fudbalske federacije Kosova Fadilj Vokri izjavio je za B92 da je odluka FIFA konačna i da UEFA ne može da je promeni.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"UEFA ne može da zabrani, FIFA je kompetentna za davanje prava za odigravanja prijateljskih utakmica", rekao je Vokri za B92.

Izvršni komitet FIFA doneo je odluku po kojoj reprezentacija Kosova može da igra internacionalne prijateljske mečeve, a Vokri smatra da je to pretposlednji korak pred prijem Kosova u FIFA i UEFA.

"Mislim da je pretposlednji korak pred usvajanje Fudbalske federacije Kosova kao punopravnog člana FIFA i mislim da je to dobro za fudbal bez obzira na druge stvari. Prethodnih godina u prvom planu bila su sva druga pitanja osim fudbalskih. Mislim da omladina Kosova zaslužuje da igra fudbal i da je zato FIFA napravila jedan veliki potez i dokazala da je ozbiljna organizacija koja misli o razvijanju fudbala", rekao je Vokri.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su na ovu odluku odmah reagovali i u sredu će u Budimpešti razgovarati sa predsednicima FIFA i UEFA oko njene validnosti.

"FIFA nije organizacija koja će dozvoliti da joj diriguje neki savez, bez obzira što ja poštujem FS Srbije. Iluzorno je pričati o tome jer je ovo odluka koju je doneo Izvršni komitet FIFA, a FIFA je najveći svetski fudbalski organ. Mislim da bi to čak bilo nekorektno od FSS, jer budite uvereni da je drugačiji smer odnosa, mi nikada ne bismo blokirali Srbiju da igra fudbal", istakao je Vokri.

Prvi čovek kosovskog fudbala se nada da će dve reprezentacija igrati međusobni duel uskoro, štaviše, veruje da će se to dogoditi kad-tad.

"Preko medija sam još pre dve godine pozvao čelnike FS Srbije jer smatram da bi najbolje bilo da igraju Srbija i Kosovo. Čelnici FSS su se tada čak i nasmejali tome, ali mislim da na to treba normalno da se gleda. Doći će taj dan kada ćemo igrati, i tada će oni pocrveneti od stida", zaključio je Fadilj Vokri u razgovoru za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu