Nova vest
Fudbal

Subota, 31.03.2012.

00:54

Vođa "Ultrasa" osuđen na 8 meseci

Vođa Zvezdine navijačke grupe "Ultra bojs", Marko Vučković Mare osuđen je u Prvom osnovnom sudu na osam meseci zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Vučković je proglašen krivim za krivično delo teške telesne povrede, jer je kada je ošamario oštećenu S.M, 2008. godine na Senjaku, njoj pukla bubna opna.

Incident se dogodio u Vučitrnskoj ulici ispred broja 3, u oktobru 2008. Vučković je ranije u Prvom osnovnom sudu dva puta osuđivan uslovno zbog kršenja javnog reda i mira.

Vučkoviću se ponovo sudi i zbog optužbi da je 29. decembra 2004. godine u Beogradu vređao, napao i naneo laku telesnu povredu policajcu. Na teret mu se stavlja krivično delo ometanje službenog lica u obavljanju poslova javnog reda i mira.

Vučković iza sebe ima više krivičnih prijava, kao i još jednu presudu koja čeka pravnosnažnost. On je do oktobra 2010. godine bio član Skupštine FK Crvena zvezda.

Republičko javno tužilaštvo predložilo je 2009. godine zabranu delovanja njegove navijačke grupe, a odluku o tome doneće Ustavni sud Srbije.

"Ultra bojs" je jedna od 14 navijačkih grupa čiju je zabranu tražio republički javni tužilac Slobodan Radovanović. Jedan od članova te grupe je i Ivan Bogdanov, koji je u februaru osuđen na dve godine zatvora zbog incidenata na prekinutom meču Italija - Srbija, u kvalifikacijama za EURO 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve