Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.03.2012.

18:31

Mario Gece u Dortmundu do 2016.

Najveći talenat nemačkog fudbala Mario Gece produžio je ugovor sa Borusijom iz Dortmunda do juna 2016. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gece još nema 20 godina, a već dve godine igra na najvišoj sceni, što je privuklo pažnju većeg broja engleskih i španskih klubova.

Standardni član nemačke reprezentacije van terena je još od decembra, što njegove saigrače nije sprečilo da nastave sa sjajnim igrama i da sigurno drže čelo Bundeslige, sa pet bodova više od Bajerna.

Gece je pri potpisivanju izjavio da nije previše razmišljao o nastavku saradnje sa Borusijom, iako je bio na meti brojnih evropskih klubova, pre svih Arsenala.

"Svi znaju da se u Dortmundu osećam dobro i mislim da je ova sredina idealna da nastavim svoj napredak", rekao je momak, koji dres Dortmunda nosi od devete godine, a u prvom timu igra od sedamnaeste..

Borusija je prošle sezone sa podmlađenim timom izazvala revoluciju u nemačkom fudbalu, osvojivši titulu prvaka.

Već na startu te sezone Gece je dobio poziv i u značajno podmlađenu reprezentaciju Nemačke, koja je malo pre toga osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu. Debitovao je protiv Švedske, 17. novembra 2010, i psotao najmlađi igrač Elfa u poslednjih pola veka. Prošlog avgusta dao je gol Brazilu, čime je u dan izjednačio rekord Klausa Štirmera iz 1954, kao najmlađi strelac u istoriji Nemačke (19 godina, 68 dana).

Gecea su ozbiljno pratili madridski Real, u kojem mu igra nekoliko saigrača iz reprezentacije, i Mančester Junajted, u čiji bi se stil igre idealno uklopio, ali najozbiljniji je bio Arsen Venger.

On je igrač budućnosti, nije ni čudo što ga želi svaki veći klub u Evropi, uključujući i nas”, rekao je Alzašanin za nemačku televiziju posle dvomeča Arsenala i Dortmunda u Ligi šampiona.

Kako sada stoje stvari, potpisivanje novog ugovora povećaće cenu talentovanog momka iz Memingena, na radost sportskog direktora BVB-a Mihaela Corka.

Oduševljeni smo što ćemo zajedno sa Mariom napraviti sledeći korak u njegovom sportskom razvoju”, rekao je kapiten tima koji je 1997. doneo Dortmundu jedinu Ligu šampiona.

Dortmund u narednoj rundi igra sa Štutgartom, u petak uveče. Do kraja lige ima još sedam kola, a Borusija će na kraju sezone igrati i finale DFB kupa sa Bajernom na berlinskom Olimpijskom stadionu, u meču od kojeg se očekuje potpuni spektakl.

Gece bi trebalo da se pridruži saigračima u narednih desetak dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu