Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.03.2012.

12:55

"Odluka o pobedniku u revanšu"

Treneri fudbalera Partizana i Crvene zvezde, Avram Grant i Roberet Prosinečki, izjavili su da bi bili zadovoljni bilo kakvom pobedom u polufinalu Kupa Srbije.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

I Prosinečki i Grant su se složili da će odluka o konačnom trijumfu pasti tek u revanšu.

"Ne verujem da će utakmica u Kupu u sredu presudno da utiče na nastavak prvenstva, jer se i najvećim klubovima dešava da odigraju loše, a posle dobro u bici za bodove."

"Međutim, nesumnjivo je da će pobeda imati veliki motivacioni značaj za tim", rekao je Grant na zajedničkoj konferenciji učesnika polufinala nacionalnog Kupa.

Trener crveno-belih Roberet Prosinečki rekao je da će njegov tim, kao i uvek, ići na pobedu.

"Pobeda u predstojećem derbiju sigurno bi zančila mnogo za samopouzdanje ekipe, iako je jasno da Partizan i dalje ima velikih šest bodova prednosti u šampionatu. Idemo plako, meč po meč, u sredu ćemo igrati otvoreno i naravno ići na pobedu", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao da u sredu očekuje spektakl na tribina.

"Vezali smo četiri pobede u šampionatu, verujem da će u sredu biti sjajna atmosfera. Očekujem tešku utakmicu, obe ekipe se dobro poznaju. Voleo bih da već sada u sredu može da se reši pitanje finaliste, ali neće biti tako. Bio bih zadovoljan sa bilo kojom pobedom. Važno je da u meč udjemo bez euforije i da imamo dovoljno strpljenja", istakao je strateg crveno-belih.

Avram Grant pohvalio je igru Crvene zvezde u prethodnim prvenstvenim mečevima.

"Očekuje nas veoma težak duel u sredu. Gledao sam par poslednjih utakmica crveno-belih, igraju veoma dobro. Kup je specifično takmičenje, ne verujem da će ukupni pobednik biti odlučen već u sredu", zaključio je trener branioca trofeja u Kupu Srbije.

Trener Vojvodine Dejan Vukićević istakao je da su "lale" od početka sezone sve podredile tome da osvoje Kup Srbije.

"Vojvodina nikada u klupskoj istoriji nije osvojila ovo takmičenje, a dodatni motiv je to što se finale igra u Novom Sadu. Dvomeč sa Borcem nimalo neće biti lak, mi je smo blagi favoriti, ali kup je specifično takmičenje. Želimo pobedu u prvom meču kako bi što mirnije ušli u revanš", kazao je Vukićević.

Trener Borca Slavko Petrović rekao je da očekuje otvorenu igru u prvom polufinalnom meču u sredu.

"Veoma cenim Vojvodinu, a za nas je i plasman u polufinale kup takmičenja istorijski uspeh. Ipak, pokušaćemo da napravimo još bolji rezultat. Cilj je da u prvom meču napravimo takav rezultat da u revanšu bude potpuno neizvesno i otvoreno", naveo je on.

Prva polufinalna utakmica Kupa Srbije Crvena zvezda - Partizan igra se u sredu od 19 časova, dok od 14.30 u Čačku Borac dočekuje Vojvodinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu