Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.02.2012.

20:49

LŠ: Barsa 3:1, Lion brani minimalac

Fudbaleri Barselone i Olimpik Liona slavili su u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona protiv Bajera i APOEL-a.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Barselona je golovima dvosrukog strelca Aleksisa Sančesa i Lionela Mesija slavila u Leverkuzenu 3:1, dok je Aleksander Lakazet doneo minimalnu prednost Lionu pred gosovanje na Kipru 7. marta.

U sredu su na programu još dva meča osmine finala. U derbiju ove faze Milan dočekuje Arsenal na "San Siru", dok portugalska Benfika gostuje Zenitu u 'ledenoj' Rusiji.

Lionel Mesi je sedmim golom poveo na listi strelaca takmičenja, a ujedno je postao i najbolji strelac nokaut faze takmičenj sa 19 golova. On je prestigao legendarne napadače Raula Gonsalesa i Andrija Ševčenka.

Nakon što su 40 minuta jalovim napadima pretili Bajeru, fudbaleri Barselone su poveli u 41. preko Aleksisa Sančesa posle brze kontre. Bajer je zaigrao hrabrije i posle dugog napada po levoj strani i centaršuta Vedrana Ćorluke, Mihael Kadlec je dobio duel sa Abidalom i glavom izjednačio rezultat.

Međutim, samo dva minuta kasnije Barselona je skoro istom akcijom kao u 41. minutu nadigrala odbranu Bajera, Aleksis Sančes je pobegao Fridrihu i Kadlecu, te postigao drugi gol na meču za novo vođstvo Barselone.

U 64. minutu Barselona je imala mnogo sreće pošto je Gonsalo Kastro sjajno prošao po levoj strani, savladao Viktora Valdesa, ali je pogodio samo desnu stativu gola gostiju.

Desetak minuta kasnije revanširao mu se Lionel Mesi. Argentinac je imao prelepu solo akciju, prošao je dva rivala po desnoj strani, loptu prebacio preko istrčalog golmana Bajera, ali smo zbog stative ostali uskraćeni za jedan od lepših golova.

Ipak, dva minuta pre kraja Mesi je postigao gol, ali zahvaljujući Danijelu Alvešu koji je izbegao ofsajd zamku, utrčao u kazneni prostor po desnoj strani i nesebično proigrao Argentinca na petercu.

Olimpik Lion je pokuša da već na "Žerlanu" reši duel sa debitantom u nokautfazi APOEL-om, ali su Francuzi uspli da postignu samo jedan gol iz 13 pokušaja.

'Bunker' ekipe Ivana Jovanovića funkcionisao je besprekorno skoro sat vremena, ali je u 58. minutu Lakazeta ipak uspeo da pronađe put lopti u dalji ugao gola Kiprana.

Do kraja meča Lion je bio nešto oprezniji, nije srljao kako ne bi primio gol na svom terenu, te će u Nikoziji 7. marta braniti gol prednosti.

Liga šampiona, osmina finala:
Bajer Leverkuzen – Barselona 1:3 (0:1)
Kadlec 52 - Sančes 41, 54, Mesi 88
Olimpik Lion – APOEL Nikozija 1:0 (0:0)
Lakazeta 58

sreda:
18.00h Zenit – Benfika
20.45h Milan – Arsenal

21. februar:
20.45h Napoli – Čelsi
18.00h CSKA Moskva – Real Madrid

22. februar:
20.45h Bazel – Bajern Minhen
20.45h Olimpik Marsej – Inter Milan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu