Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.01.2012.

18:15

Krespo najvrednija zvezda u Indiji

Argentinac Ernan Krespo bio je najtraženiji igrač među zvezdama svetskog fudbala koji će igrati u novoj Premijer ligi Indije (PLS) od sledećeg meseca.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Na aukciji na kojoj su se ekipe nadmetale za igrače i trenere, a Ernan Krespo je dostigao cenu od 840.000 dolara i igraće za Barasat.

Ideja da se igrači i treneri ponude na aukciji preuzeta je iz kriket lige (IPL), inače najpopularnijeg sporta u Indiji. Sezona u PLS počinje 25. februara, a trajaće do 8. aprila.

Drugi najskuplji igrač na aukciji bio je kapiten svetskog šampiona iz 2006. godine, Italije Fabio Kanavaro koji je za 830.000 dolara postao član Siligurija. Francuz Rober Pires plaćen je tačno 800 hiljada dolara (Hovrah), za Nigerijca Džej Džej Okoču je ponuđeno 550.000 (Durgapur), dok je bivša zvezda Liverpula Robi Fauler vredan 530.000 dolara (Kalkuta).

Najskuplji trener je bivši štoper iz Portugala Fernando Kouto koga je Hovrah platio 240.000 dolara. Nekadašnji menadžer Mančester Sitija i Sanderlenda Piter Rid vredeo je 200 hiljada (Kalkuta), kao i verovatno najbolji fudbaler Bolivije svih vremena Marko Ečeveri.

Šest klubova u novoformiranoj, eksperimentalnoj Premijer ligi indije potrošilo je skoro 7 miliona dolara na kupovinu igrača i trenera. Šampionat će se igrati u istočnoj indijskoj državi, Zapadnom Bengalu, u kojem je pored kriketa i fudbal veoma popularan.

Koliko je popularan pokazala su gostovanja Bajerna iz Minhena i Dijega Armanda Maradone 2008. godine u Kalkuti. Nemce je na stadionu dočekalo skoro 120.000 ljudi, dok je dolazak legendarnog Argentinca bukvalno paralisao grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve