Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.01.2012.

18:55

B92: Leđea uz Zvezdu četiri godine

Kako B92 saznaje italijanski proizvođač sportske opreme Leđea biće u naredne četiri godine tehnički sponzor FK Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vrednost četvorogodišnjeg ugovora je 7,2 miliona evra od čega će klub iz Ljutice Bogdana dobijati dve trećine vrednosti u novcu a trećinu u opremi.

Fudbaleri Crvene zvezde od 2006. godine nose opremu američkog proizvođača Nike.

Krajem prošle godine je skoro postignut dogovor između Zvezde i Delta sporta o nastavku saradnje ali je italijanska kompanija uspela da sjajnom ponudom istisne znak Nike sa grudi zvezdinih fudbalera.

Ugovor koji će Crvena zvezda potpisati sa kompanijom Leđea će biti jedan od najjačih ugovora o tehničkom sponzorstvu u ovom delu Evrope. Nijedan od klubova bivše velike fudbalske četvorke sa teritorije bivše Jugoslavije nema ni približno ovako vredan ugovor.

Leđea je osnovana 1990. godine u gradu Pompej na jugu Italije i još pokušava da se probije na tržište u jakoj konkurenciji. Trenutno, od fudbalskih klubova oblači Udineze, Palermo, Askoli (Italija), Granadu (Španija), Olimpijakos Volos (Grčka), Budućnost (Crna Gora), Domžale (Slovenija), Lomel (Belgija) i mnoge druge, od reprezentacija Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Belorusiju... Prisutna je i u drugim sportovima, a najviše u odbojci.

Kako saznajemo, rukovodstvo Zvezde je insistiralo da se ukloni znak Kosova sa zvanične prezentacije italijanske kompanije kao i da se na svim materijalima koji se distribuiraju u Srbiji stoji celovita Srbija sa Kosovom. Čelnici kluba su vodili računa da obezbede najbolji ugovor za Zvezdu, a da pri tome ne odstupe od zvanične državne politike, o čemu govore i naša saznanja da su dobili podršku za potpisivanje ovog ugovora.
Reprezentacija nepriznate države Kosovo nosi dresove ovog proizvođača.

Crvena zvezda je samo prošle godine zvanično prodala preko 25 hiljada dresova na tržištu Srbije i biće najveći klub u kompaniji Leđea. Osim sjajnih finansijskih uslova u Leđea će biti kreirana posebna linija Crvena zvezda a nekoliko italijanskih kreatora će kreirati kako dresove tako i druge programe Zvezdinih fudbalera.

Kako saznajemo, promocija novih zvezdinih dresova se očekuje u maju a na promociji će biti italijanski sportisti koji su promoteri Leđea kao i ministar sporta Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve