Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.12.2011.

21:11

Suaresu osam mečeva suspenzije

Napadač Liverpula Luis Suares proglašen je krivim za vređanje na rasnoj osnovi i kažnjen je sa osam mečeva suspenzije i 40 hiljada funti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Suares je optužen da je vređao Patrisa Evru na meču Liverpula i Mančester Junajteda, koji je odigran sredinom oktobra na „Enfildu“, a završen rezultatom 1:1.

Odluku o kazni donela je Fudbalska asocijacija Engleske, a Suares je optužbe za rasističko vređanje sve vreme odbacivao.

Fudbalska asocijacija je navela da je Suares u više navrata uvredio Evru, a francuski reprezentativac je izjavio da na snimcima sa utakmice može da se vidi kako mu je Urugvajac barem deset puta izrekao uvrede. Suares je Evru oslovio sa 'negrito', a potom se branio da se u Urugvaju ta reč ne smatra nikakvom uvredom.

Suares, ipak, neće odmah početi da izdržava kaznu, pošto ima pravo na žalbu, a tek posle završetka tog procesa biće poznato od kada do kada Liverpul neće moći da računa na njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu