Fudbal 39

Utorak, 20.12.2011.

21:11

Suaresu osam mečeva suspenzije

Napadač Liverpula Luis Suares proglašen je krivim za vređanje na rasnoj osnovi i kažnjen je sa osam mečeva suspenzije i 40 hiljada funti.

Suaresu osam meèeva suspenzije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 12 godina

Samo mi recite, kada gledate onaj snimak protiv Mancester Sitija, da li je i vas sramota. Za pokusaj loma noge bi trebao dobiti barem 4 utakmice, a za naknadno foliranje barem jos toliko.
Imajuci u vidu da nije dobio nikakvu kaznu to moze da znaci da FA navija za Liverpul, sto dokazuju i utakmice protiv Evertona kao i protiv WBA.

Mihajlo

pre 12 godina

Mozda je ova kazna prestroga ali zbog ovakvog ponasanja - http://h7.abload.de/img/suarezg6ujn.gif - na skoro svakoj utakmici, Suarez zasluzuje kaznu, a ne da ga menadzer i navijaci predstavljaju za zrtvu.

paki

pre 12 godina

Ja razumem ogorcenost liverpulovih navijaca, ali mi pricamo o suarezu koji je jeda od najprljavijih fudbalera. Ovo mu nije prvi ispad, taj covek dok je igrao u holandiji ugrizao je drugog fudbalera.I mislim da liverpulovci previse gledaju na situaciju kao da je u Srbiji. Nece FA tek tako da donese odluku, pogledajte koliko je trajao proces. Tu je evrina rec, tu su citaci sa usana, postoji audio materijal (u kvalitet toga ne ulazim ali da postoji postoji). Tako da niko ne sprovodi torturu nad liverpulom, imate indijanca u ekipi (koji je odlican fudbaler) prihvatite to.

garymac

pre 12 godina

Sad dolazimo i do one tacke o kojoj je jos Benitez pre par godina govorio!
Naime to je druga strana ove price koju niko ne spominje.
A to je uloga David Gilla u svemu ovome. One je Direktor Mancester Junajteda a istovremeno i vodeci covek FA.
Rekao bih da je to sukob interesa, sudi i presudjuje igracu Liverpula, po tuzbi igraca Mancestera ciji je direktor!? Ili mozda treba verovati u njegovo postenje!

fowler

pre 12 godina

(red devil 011, 21. decembar 2011 05:24)

Dobro nazvao ga je Negrito, i to znaci nesto veoma lose po tebi. Zasto onda postoji grad sa takvim nazivom u J. Americi? Hoce li promeniti ime posle ovoga? To sto Suarez u porodici ima babu koja je crnkinja takodje nema veze!
Sa druge strane, Evra je njega nazvao, citiracu ono sto FA ima u zapisniku slucaja "U fuckin' Latino". Zar to nije rasisticka prozivka, ili samo crne igrace ne smes da ugrozavas!? Cudno shvatanje rasizma zaista!
Inace Evra je od ranije poznat po ovakvim optuzbama i zaista me cudi sto su mu ovog puta poverovali, a mozda i nije, znajuci koliko je Suarez anatemisan.
Suareza svi mogu da prozivaju za bezobrazluk, simuliranje... ali nemojte od njega da pravite Nacistu i olicenje zla.
Sam Evra je takodje cuvena postenjacina, pamtim njegovu izjavu posle one ruke Anrija. Upitan da li bi utakmica trebala da se ponovi, rekao je "moze, neka dodju da odigramo kod mene na PS3 jednu tekmu". Sad Fa veruje coveku sa takvim pedigreom, bas cudno! Ali poenta je sta mediji potenciraju i u kom trenutku, u zavisnosti od toga necije "greske" ces zaboraviti, a necije ce stalno biti u centru paznje.

brko

pre 12 godina

Katastrofa, i da mu je rekao, ne vidim nista uvredljivo u tome. Mogu misliti sta fudbaleri dobacuju jedni drugima, gdje je granica, odsjecati im jezike. Pa ni Suarez nije bas najbjelji. Sta se desava kad crnac crnu kaze tako nesto?

thor

pre 12 godina

smorili su vise...brate mili,ako hocete prefinjen sport,gledajte tenis...vise covek ni ne moze da pogleda nekog popreko ili opsuje u kontaktnom sportu? sta je sledece, nema jakog udaranja u boxu?

Хикс

pre 12 godina

Кај снимка изгледа као да му је нешто добацио и кренуо да бежи. Смејем се пола сата. :)

Sasha LFC

pre 12 godina

Da li je moguće da kazniš igrača za uvredu crnca po rasnoj osnovi a tom istom igraču je deda crnac? Smešna odluka. U pitanju je bila Evrina reč spram Suarezove, niko drugi ništa nije čuo. I onda kada se izračuna da Suarez i Liverpul imaju pravo da se žale u roku od dve nedelje i da za to vreme kazna miruje, vidi se da to zapravo znači da će Suarez igrati za Liverpul protiv Mančester Sitija a da onda, naravno, neće igrati protiv Mančester Junajteda. Koincidencija? Ne bih rekao.

red devil 011

pre 12 godina

@basista
Koliko ja znam Teri nije proglasen nevinim za to, odluka ce tek da bude doneta. Kapiram da ovde svi aludiraju na to da Terija nece da kazne zato sto je Englez. To zaista vise govori o nasoj naciji koja je navikla na takvo ponasanje "velikog brata" (samo zato sto su takvi nas savez, kao i drzava ). Engleski FA je od jednog Vejn Runija napravio primer sa kaznom zato sto su odlucili da pocnu da kaznjavaju za psovke koje igrac kaze u kameru. Inace on je rekao F*** kao deo recenice u afektu proslavljajuci gol tako da se na kameri jasno videlo, nije bilo ni prema kome usmereno niti je bilo u funkciji uvrede. Suarez se pravio lud kao da nema pojma o cemu pricaju, a sad se vadi na to da je u Juznoj Americi drugi kontekst. Sto se tice reci negro, postoji i na srpskom, samo sto kod nas oznacava vrstu slatkisa...u anglosaksonskim zemljama podseca na to kako su robovlasnici oznacavali novu "robu" iz Afrike do pre manje od 100god, a na spanskom oznacava crnu boju (bilo cega). Ponavljam, negrito na spanskom je isto sto i negro na engleskom. Ne pricamo ni o bojama ni i o slatkisima. I ja se sa svojim drugarima svaki dan neformalno pozdravljam raznoraznim pogrdnim recima koje mi doduse govorimo maltene iz miloste/bliskosti, ali kada bi Vidic ili Ivanovic poceli da oslovljavaju igrace protivnickog tima sa desi (zenski polni organ) jedna, ne bi bas mogli da se zale kako je to u Srbiji kao dobardan. Kao sto rekoh, na gostu je da zna pravila kuce u kojoj se nalazi. Baska sto su likovi poput Terija ili Suareza stvarno dobro placeni za tako malo znanja koje treba da drze u glavi.

Rade M

pre 12 godina

Luis Hrcak Zubi Suares, padavicar i simulant, pokazuje da je i los covek. Nije mu to prvi put da provocira protivnicke igrace.Sasvim primerna kazna, bravo za FA!

Vuk

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!
(BaneUtd, 20. decembar 2011 22:08)

Zar nisi rekao da ces da se sklonis na nekoliko meseci posle debakla sa Bazelom?Aj molim te...

fowler

pre 12 godina

Dovoljno je samo ponovo pogledati ceo mec! Da se primetiti u kom trenutku Evra postaje nervozan, i da nema njegovo stanje nije ni u kakvoj vezi sa rasizmom i nekim uvredama. Suarez ga je par puta provozao, a u jednoj situaciji i sapleo. Ovaj nije mogao da istrpi i pribegao staroj dobroj optuzbi po rasnoj osnovi. Inace Evra je optuzio i sudiju za rasizam, jer mu je dao zuti karton posle svadje sa Suarezom, rekavsi mu "jel to zuti zato sto sam crn".
Inace ovim je napravljen najveci presedan u istoriji sporta, jer osim Evrinog svedocenja nema drugih dokaza. Sada ce svaki crni sportista moci prstom da uperi u nekog i optuzi ga za rasizam bez da to mora i da dokazuje.

bil senkli

pre 12 godina

Da li FA savez shvata da Terija moraju kazniti onda bar sa 15 meceva suspenzije,a to je skoro cijela druga polusezona.Ali ne,Teri je Englez,njemu je oprosteno.Jedva cekam da vidim presudu njegovog slucaja.
Evra je poznat po izjavama da ga je neko provocirao na rasnoj osnovi.Suarez je treci,prije njega su bili pomocni trener Celzija i jos jedan fudbaler cijeg se imena ne secam.Stvar je u tome da je Suarez u tuđoj kući,tacnije Fergusonovoj i da je bilo koji drugi tim u pitanju,prosao bi mozda i bez ikakvih sankcija.Ne moze niko reci da li je urugvajac kriv ili ne,ali FA savez vec par godina pravi greske.Kao npr.,sa izborom sudija koji sude u Engleskoj.Pa prije par godina se znalo samo za sudiju Kolinu.A sad javnost zna za skoro sve i jednog sudiju u Engleskoj,jer se oni sa svojim greskama stavljaju u prvi plan utakmica,iz kola u kolo.Samo se nadam da ce Dalglis igrati na kartu svoga imena.Jbg,on kad je harao engleskim fudbalom,pola ovih iz saveza nije bilo ni rodjeno.Zato kontam da Suareza moze izvuci zalba samo na Dalglisev uticaj.Da je Benitez trener,ne bi ni culi za zalbu.I on je stranac bio,kao sad Suarez.A drugostepena odluka,u najboljem slucaju moze biti smanjenje suspenzije za 2-3 utakmice,nazalost.Suarez jeste prljav igrac,ali samo iz razloga sto bi sve uradio da pobedi.Zar se za to dobija suspenzija?I od kad je fudbal postao sport za curice?Evra je rodjen u bijedi i treningom i borbom je postao jedan od najboljih lijevih bekova u svijetu.Da nema ovakvih ispada,o njemu bi se dali snimati i filmovi...

...

pre 12 godina

Bravo za odluku, ovo je neki minimum kazna ali ok.

Svako ko brani Suareza nije nista bolji od njega...

A vidim ima i komentara gde su opet zbog ovoga svi protiv "jadnog" Liverpoola xD, it never gets old...

basista

pre 12 godina

@red devil 011

Negro postoji i u spanskom i u engleskom jeziku. Negrito je u Juznoj Americi nesto kao 'drugar' crne boje koze. Suarezov deda je takodje crnac. Ako je ovo za kaznu od 8 utakmica, koliko treba Teri da dobije za ono sto je rekao Ferdinandu mladjem, a lepo se cuje ne treba niko nista da procenjuje.

PG

pre 12 godina

The FA are willing to ban someone based on one persons claim, with no video evidence? In that case, the whole ManU squad racially abused me... Balotelijeva izjava. FA je spremna da suspenduje nekog na osnovu price jednog lica, bez video dokaza? U tom slucaju cijo tim ManU, rasno me je vrijedjao...

Zordz_dz8

pre 12 godina

Ako su kaznili Suareza, trebalo bi i Dzon Terija, jer je isto u pitanju vredjanje na rasnoj osnovi, a ne da neko pada u senku iza ovoga...

Vikipedija

pre 12 godina

In Spanish-speaking countries such as Argentina, Chile, and Uruguay where there are few people of African origin and appearance, NEGRO (negra for females) is commonly used to refer to partners, close friends or people in general independent of skin color.

red devil 011

pre 12 godina

Dokazi su snimci sa televizijskih i drugih kamera, a u nedostatku jasnog video/audio snimka angazuju se ljudi koji rade kao profesionalni tonci i mogu da izoluju zvukove, ili pak citaci usana. Druga stvar je sto engleski FA nece to da uzme da stavi na youtube kao sto bi neki ovde izgleda ocekivali. I sam Suarez nije negirao da je rekao sta mu se stavlja na teret, nego pokusava da se vadi na znacenje reci,kao da niko u FA ne ume da otvori recnik. Inace negrito (spa) = negro (eng). Ko razume shvatice, na srpski necu prevoditi jer pisem komentar koji zelim da bude objavljen, a mozak imam i razumem pravila ponasanja u tudjoj kuci (Suarez - FA Engleske, ja - sajt b92).

Phil Neal

pre 12 godina

Ne branim unapred Urugvajca. Možda i jeste. A jel ima dokaza, jel se čuje šta je rekao. Jesu li igrači i ljudi tamnije puti unapred određeni da reklamiraju da su povređeni rasizmom!?
A još je Donald Saterland u MASH-u rekao onom crnom naredniku: - rasisto!

BaneUtd

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!

sgt pepper

pre 12 godina

najludje u svemu je to sto je Evra na spanskom vredjao Suareza, a Suarez je pred FA-om izjavio da to nije cuo. kako bih voleo ovog Evru da sretnem negde, nista onako da ga pitam za zdravlje junacko.

SRBIJA4JOSH

pre 12 godina

Moj prijatelj Aleksandar zvani Joshua Malik ne zna ko je Patrice Evra ali zato poznaje NBA ligu bolje od svog dzepa. Ne voli Lejkerse, Kobija, ne voli Nju Jork... Navija za Boston i juce je na fizickom vaspitanju imitirao Garneta u odbrani :D Ometao me je kada sam se digao na sut, vristao i pljeskao rukama!

Phil Neal

pre 12 godina

Ne branim unapred Urugvajca. Možda i jeste. A jel ima dokaza, jel se čuje šta je rekao. Jesu li igrači i ljudi tamnije puti unapred određeni da reklamiraju da su povređeni rasizmom!?
A još je Donald Saterland u MASH-u rekao onom crnom naredniku: - rasisto!

sgt pepper

pre 12 godina

najludje u svemu je to sto je Evra na spanskom vredjao Suareza, a Suarez je pred FA-om izjavio da to nije cuo. kako bih voleo ovog Evru da sretnem negde, nista onako da ga pitam za zdravlje junacko.

basista

pre 12 godina

@red devil 011

Negro postoji i u spanskom i u engleskom jeziku. Negrito je u Juznoj Americi nesto kao 'drugar' crne boje koze. Suarezov deda je takodje crnac. Ako je ovo za kaznu od 8 utakmica, koliko treba Teri da dobije za ono sto je rekao Ferdinandu mladjem, a lepo se cuje ne treba niko nista da procenjuje.

PG

pre 12 godina

The FA are willing to ban someone based on one persons claim, with no video evidence? In that case, the whole ManU squad racially abused me... Balotelijeva izjava. FA je spremna da suspenduje nekog na osnovu price jednog lica, bez video dokaza? U tom slucaju cijo tim ManU, rasno me je vrijedjao...

Vuk

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!
(BaneUtd, 20. decembar 2011 22:08)

Zar nisi rekao da ces da se sklonis na nekoliko meseci posle debakla sa Bazelom?Aj molim te...

fowler

pre 12 godina

Dovoljno je samo ponovo pogledati ceo mec! Da se primetiti u kom trenutku Evra postaje nervozan, i da nema njegovo stanje nije ni u kakvoj vezi sa rasizmom i nekim uvredama. Suarez ga je par puta provozao, a u jednoj situaciji i sapleo. Ovaj nije mogao da istrpi i pribegao staroj dobroj optuzbi po rasnoj osnovi. Inace Evra je optuzio i sudiju za rasizam, jer mu je dao zuti karton posle svadje sa Suarezom, rekavsi mu "jel to zuti zato sto sam crn".
Inace ovim je napravljen najveci presedan u istoriji sporta, jer osim Evrinog svedocenja nema drugih dokaza. Sada ce svaki crni sportista moci prstom da uperi u nekog i optuzi ga za rasizam bez da to mora i da dokazuje.

thor

pre 12 godina

smorili su vise...brate mili,ako hocete prefinjen sport,gledajte tenis...vise covek ni ne moze da pogleda nekog popreko ili opsuje u kontaktnom sportu? sta je sledece, nema jakog udaranja u boxu?

Vikipedija

pre 12 godina

In Spanish-speaking countries such as Argentina, Chile, and Uruguay where there are few people of African origin and appearance, NEGRO (negra for females) is commonly used to refer to partners, close friends or people in general independent of skin color.

Sasha LFC

pre 12 godina

Da li je moguće da kazniš igrača za uvredu crnca po rasnoj osnovi a tom istom igraču je deda crnac? Smešna odluka. U pitanju je bila Evrina reč spram Suarezove, niko drugi ništa nije čuo. I onda kada se izračuna da Suarez i Liverpul imaju pravo da se žale u roku od dve nedelje i da za to vreme kazna miruje, vidi se da to zapravo znači da će Suarez igrati za Liverpul protiv Mančester Sitija a da onda, naravno, neće igrati protiv Mančester Junajteda. Koincidencija? Ne bih rekao.

fowler

pre 12 godina

(red devil 011, 21. decembar 2011 05:24)

Dobro nazvao ga je Negrito, i to znaci nesto veoma lose po tebi. Zasto onda postoji grad sa takvim nazivom u J. Americi? Hoce li promeniti ime posle ovoga? To sto Suarez u porodici ima babu koja je crnkinja takodje nema veze!
Sa druge strane, Evra je njega nazvao, citiracu ono sto FA ima u zapisniku slucaja "U fuckin' Latino". Zar to nije rasisticka prozivka, ili samo crne igrace ne smes da ugrozavas!? Cudno shvatanje rasizma zaista!
Inace Evra je od ranije poznat po ovakvim optuzbama i zaista me cudi sto su mu ovog puta poverovali, a mozda i nije, znajuci koliko je Suarez anatemisan.
Suareza svi mogu da prozivaju za bezobrazluk, simuliranje... ali nemojte od njega da pravite Nacistu i olicenje zla.
Sam Evra je takodje cuvena postenjacina, pamtim njegovu izjavu posle one ruke Anrija. Upitan da li bi utakmica trebala da se ponovi, rekao je "moze, neka dodju da odigramo kod mene na PS3 jednu tekmu". Sad Fa veruje coveku sa takvim pedigreom, bas cudno! Ali poenta je sta mediji potenciraju i u kom trenutku, u zavisnosti od toga necije "greske" ces zaboraviti, a necije ce stalno biti u centru paznje.

garymac

pre 12 godina

Sad dolazimo i do one tacke o kojoj je jos Benitez pre par godina govorio!
Naime to je druga strana ove price koju niko ne spominje.
A to je uloga David Gilla u svemu ovome. One je Direktor Mancester Junajteda a istovremeno i vodeci covek FA.
Rekao bih da je to sukob interesa, sudi i presudjuje igracu Liverpula, po tuzbi igraca Mancestera ciji je direktor!? Ili mozda treba verovati u njegovo postenje!

Zordz_dz8

pre 12 godina

Ako su kaznili Suareza, trebalo bi i Dzon Terija, jer je isto u pitanju vredjanje na rasnoj osnovi, a ne da neko pada u senku iza ovoga...

BaneUtd

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!

red devil 011

pre 12 godina

Dokazi su snimci sa televizijskih i drugih kamera, a u nedostatku jasnog video/audio snimka angazuju se ljudi koji rade kao profesionalni tonci i mogu da izoluju zvukove, ili pak citaci usana. Druga stvar je sto engleski FA nece to da uzme da stavi na youtube kao sto bi neki ovde izgleda ocekivali. I sam Suarez nije negirao da je rekao sta mu se stavlja na teret, nego pokusava da se vadi na znacenje reci,kao da niko u FA ne ume da otvori recnik. Inace negrito (spa) = negro (eng). Ko razume shvatice, na srpski necu prevoditi jer pisem komentar koji zelim da bude objavljen, a mozak imam i razumem pravila ponasanja u tudjoj kuci (Suarez - FA Engleske, ja - sajt b92).

bil senkli

pre 12 godina

Da li FA savez shvata da Terija moraju kazniti onda bar sa 15 meceva suspenzije,a to je skoro cijela druga polusezona.Ali ne,Teri je Englez,njemu je oprosteno.Jedva cekam da vidim presudu njegovog slucaja.
Evra je poznat po izjavama da ga je neko provocirao na rasnoj osnovi.Suarez je treci,prije njega su bili pomocni trener Celzija i jos jedan fudbaler cijeg se imena ne secam.Stvar je u tome da je Suarez u tuđoj kući,tacnije Fergusonovoj i da je bilo koji drugi tim u pitanju,prosao bi mozda i bez ikakvih sankcija.Ne moze niko reci da li je urugvajac kriv ili ne,ali FA savez vec par godina pravi greske.Kao npr.,sa izborom sudija koji sude u Engleskoj.Pa prije par godina se znalo samo za sudiju Kolinu.A sad javnost zna za skoro sve i jednog sudiju u Engleskoj,jer se oni sa svojim greskama stavljaju u prvi plan utakmica,iz kola u kolo.Samo se nadam da ce Dalglis igrati na kartu svoga imena.Jbg,on kad je harao engleskim fudbalom,pola ovih iz saveza nije bilo ni rodjeno.Zato kontam da Suareza moze izvuci zalba samo na Dalglisev uticaj.Da je Benitez trener,ne bi ni culi za zalbu.I on je stranac bio,kao sad Suarez.A drugostepena odluka,u najboljem slucaju moze biti smanjenje suspenzije za 2-3 utakmice,nazalost.Suarez jeste prljav igrac,ali samo iz razloga sto bi sve uradio da pobedi.Zar se za to dobija suspenzija?I od kad je fudbal postao sport za curice?Evra je rodjen u bijedi i treningom i borbom je postao jedan od najboljih lijevih bekova u svijetu.Da nema ovakvih ispada,o njemu bi se dali snimati i filmovi...

brko

pre 12 godina

Katastrofa, i da mu je rekao, ne vidim nista uvredljivo u tome. Mogu misliti sta fudbaleri dobacuju jedni drugima, gdje je granica, odsjecati im jezike. Pa ni Suarez nije bas najbjelji. Sta se desava kad crnac crnu kaze tako nesto?

Rade M

pre 12 godina

Luis Hrcak Zubi Suares, padavicar i simulant, pokazuje da je i los covek. Nije mu to prvi put da provocira protivnicke igrace.Sasvim primerna kazna, bravo za FA!

Хикс

pre 12 godina

Кај снимка изгледа као да му је нешто добацио и кренуо да бежи. Смејем се пола сата. :)

paki

pre 12 godina

Ja razumem ogorcenost liverpulovih navijaca, ali mi pricamo o suarezu koji je jeda od najprljavijih fudbalera. Ovo mu nije prvi ispad, taj covek dok je igrao u holandiji ugrizao je drugog fudbalera.I mislim da liverpulovci previse gledaju na situaciju kao da je u Srbiji. Nece FA tek tako da donese odluku, pogledajte koliko je trajao proces. Tu je evrina rec, tu su citaci sa usana, postoji audio materijal (u kvalitet toga ne ulazim ali da postoji postoji). Tako da niko ne sprovodi torturu nad liverpulom, imate indijanca u ekipi (koji je odlican fudbaler) prihvatite to.

SRBIJA4JOSH

pre 12 godina

Moj prijatelj Aleksandar zvani Joshua Malik ne zna ko je Patrice Evra ali zato poznaje NBA ligu bolje od svog dzepa. Ne voli Lejkerse, Kobija, ne voli Nju Jork... Navija za Boston i juce je na fizickom vaspitanju imitirao Garneta u odbrani :D Ometao me je kada sam se digao na sut, vristao i pljeskao rukama!

red devil 011

pre 12 godina

@basista
Koliko ja znam Teri nije proglasen nevinim za to, odluka ce tek da bude doneta. Kapiram da ovde svi aludiraju na to da Terija nece da kazne zato sto je Englez. To zaista vise govori o nasoj naciji koja je navikla na takvo ponasanje "velikog brata" (samo zato sto su takvi nas savez, kao i drzava ). Engleski FA je od jednog Vejn Runija napravio primer sa kaznom zato sto su odlucili da pocnu da kaznjavaju za psovke koje igrac kaze u kameru. Inace on je rekao F*** kao deo recenice u afektu proslavljajuci gol tako da se na kameri jasno videlo, nije bilo ni prema kome usmereno niti je bilo u funkciji uvrede. Suarez se pravio lud kao da nema pojma o cemu pricaju, a sad se vadi na to da je u Juznoj Americi drugi kontekst. Sto se tice reci negro, postoji i na srpskom, samo sto kod nas oznacava vrstu slatkisa...u anglosaksonskim zemljama podseca na to kako su robovlasnici oznacavali novu "robu" iz Afrike do pre manje od 100god, a na spanskom oznacava crnu boju (bilo cega). Ponavljam, negrito na spanskom je isto sto i negro na engleskom. Ne pricamo ni o bojama ni i o slatkisima. I ja se sa svojim drugarima svaki dan neformalno pozdravljam raznoraznim pogrdnim recima koje mi doduse govorimo maltene iz miloste/bliskosti, ali kada bi Vidic ili Ivanovic poceli da oslovljavaju igrace protivnickog tima sa desi (zenski polni organ) jedna, ne bi bas mogli da se zale kako je to u Srbiji kao dobardan. Kao sto rekoh, na gostu je da zna pravila kuce u kojoj se nalazi. Baska sto su likovi poput Terija ili Suareza stvarno dobro placeni za tako malo znanja koje treba da drze u glavi.

...

pre 12 godina

Bravo za odluku, ovo je neki minimum kazna ali ok.

Svako ko brani Suareza nije nista bolji od njega...

A vidim ima i komentara gde su opet zbog ovoga svi protiv "jadnog" Liverpoola xD, it never gets old...

Mihajlo

pre 12 godina

Mozda je ova kazna prestroga ali zbog ovakvog ponasanja - http://h7.abload.de/img/suarezg6ujn.gif - na skoro svakoj utakmici, Suarez zasluzuje kaznu, a ne da ga menadzer i navijaci predstavljaju za zrtvu.

Pera

pre 12 godina

Samo mi recite, kada gledate onaj snimak protiv Mancester Sitija, da li je i vas sramota. Za pokusaj loma noge bi trebao dobiti barem 4 utakmice, a za naknadno foliranje barem jos toliko.
Imajuci u vidu da nije dobio nikakvu kaznu to moze da znaci da FA navija za Liverpul, sto dokazuju i utakmice protiv Evertona kao i protiv WBA.

BaneUtd

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!

SRBIJA4JOSH

pre 12 godina

Moj prijatelj Aleksandar zvani Joshua Malik ne zna ko je Patrice Evra ali zato poznaje NBA ligu bolje od svog dzepa. Ne voli Lejkerse, Kobija, ne voli Nju Jork... Navija za Boston i juce je na fizickom vaspitanju imitirao Garneta u odbrani :D Ometao me je kada sam se digao na sut, vristao i pljeskao rukama!

Rade M

pre 12 godina

Luis Hrcak Zubi Suares, padavicar i simulant, pokazuje da je i los covek. Nije mu to prvi put da provocira protivnicke igrace.Sasvim primerna kazna, bravo za FA!

red devil 011

pre 12 godina

Dokazi su snimci sa televizijskih i drugih kamera, a u nedostatku jasnog video/audio snimka angazuju se ljudi koji rade kao profesionalni tonci i mogu da izoluju zvukove, ili pak citaci usana. Druga stvar je sto engleski FA nece to da uzme da stavi na youtube kao sto bi neki ovde izgleda ocekivali. I sam Suarez nije negirao da je rekao sta mu se stavlja na teret, nego pokusava da se vadi na znacenje reci,kao da niko u FA ne ume da otvori recnik. Inace negrito (spa) = negro (eng). Ko razume shvatice, na srpski necu prevoditi jer pisem komentar koji zelim da bude objavljen, a mozak imam i razumem pravila ponasanja u tudjoj kuci (Suarez - FA Engleske, ja - sajt b92).

...

pre 12 godina

Bravo za odluku, ovo je neki minimum kazna ali ok.

Svako ko brani Suareza nije nista bolji od njega...

A vidim ima i komentara gde su opet zbog ovoga svi protiv "jadnog" Liverpoola xD, it never gets old...

sgt pepper

pre 12 godina

najludje u svemu je to sto je Evra na spanskom vredjao Suareza, a Suarez je pred FA-om izjavio da to nije cuo. kako bih voleo ovog Evru da sretnem negde, nista onako da ga pitam za zdravlje junacko.

Phil Neal

pre 12 godina

Ne branim unapred Urugvajca. Možda i jeste. A jel ima dokaza, jel se čuje šta je rekao. Jesu li igrači i ljudi tamnije puti unapred određeni da reklamiraju da su povređeni rasizmom!?
A još je Donald Saterland u MASH-u rekao onom crnom naredniku: - rasisto!

Mihajlo

pre 12 godina

Mozda je ova kazna prestroga ali zbog ovakvog ponasanja - http://h7.abload.de/img/suarezg6ujn.gif - na skoro svakoj utakmici, Suarez zasluzuje kaznu, a ne da ga menadzer i navijaci predstavljaju za zrtvu.

red devil 011

pre 12 godina

@basista
Koliko ja znam Teri nije proglasen nevinim za to, odluka ce tek da bude doneta. Kapiram da ovde svi aludiraju na to da Terija nece da kazne zato sto je Englez. To zaista vise govori o nasoj naciji koja je navikla na takvo ponasanje "velikog brata" (samo zato sto su takvi nas savez, kao i drzava ). Engleski FA je od jednog Vejn Runija napravio primer sa kaznom zato sto su odlucili da pocnu da kaznjavaju za psovke koje igrac kaze u kameru. Inace on je rekao F*** kao deo recenice u afektu proslavljajuci gol tako da se na kameri jasno videlo, nije bilo ni prema kome usmereno niti je bilo u funkciji uvrede. Suarez se pravio lud kao da nema pojma o cemu pricaju, a sad se vadi na to da je u Juznoj Americi drugi kontekst. Sto se tice reci negro, postoji i na srpskom, samo sto kod nas oznacava vrstu slatkisa...u anglosaksonskim zemljama podseca na to kako su robovlasnici oznacavali novu "robu" iz Afrike do pre manje od 100god, a na spanskom oznacava crnu boju (bilo cega). Ponavljam, negrito na spanskom je isto sto i negro na engleskom. Ne pricamo ni o bojama ni i o slatkisima. I ja se sa svojim drugarima svaki dan neformalno pozdravljam raznoraznim pogrdnim recima koje mi doduse govorimo maltene iz miloste/bliskosti, ali kada bi Vidic ili Ivanovic poceli da oslovljavaju igrace protivnickog tima sa desi (zenski polni organ) jedna, ne bi bas mogli da se zale kako je to u Srbiji kao dobardan. Kao sto rekoh, na gostu je da zna pravila kuce u kojoj se nalazi. Baska sto su likovi poput Terija ili Suareza stvarno dobro placeni za tako malo znanja koje treba da drze u glavi.

Pera

pre 12 godina

Samo mi recite, kada gledate onaj snimak protiv Mancester Sitija, da li je i vas sramota. Za pokusaj loma noge bi trebao dobiti barem 4 utakmice, a za naknadno foliranje barem jos toliko.
Imajuci u vidu da nije dobio nikakvu kaznu to moze da znaci da FA navija za Liverpul, sto dokazuju i utakmice protiv Evertona kao i protiv WBA.

paki

pre 12 godina

Ja razumem ogorcenost liverpulovih navijaca, ali mi pricamo o suarezu koji je jeda od najprljavijih fudbalera. Ovo mu nije prvi ispad, taj covek dok je igrao u holandiji ugrizao je drugog fudbalera.I mislim da liverpulovci previse gledaju na situaciju kao da je u Srbiji. Nece FA tek tako da donese odluku, pogledajte koliko je trajao proces. Tu je evrina rec, tu su citaci sa usana, postoji audio materijal (u kvalitet toga ne ulazim ali da postoji postoji). Tako da niko ne sprovodi torturu nad liverpulom, imate indijanca u ekipi (koji je odlican fudbaler) prihvatite to.

garymac

pre 12 godina

Sad dolazimo i do one tacke o kojoj je jos Benitez pre par godina govorio!
Naime to je druga strana ove price koju niko ne spominje.
A to je uloga David Gilla u svemu ovome. One je Direktor Mancester Junajteda a istovremeno i vodeci covek FA.
Rekao bih da je to sukob interesa, sudi i presudjuje igracu Liverpula, po tuzbi igraca Mancestera ciji je direktor!? Ili mozda treba verovati u njegovo postenje!

basista

pre 12 godina

@red devil 011

Negro postoji i u spanskom i u engleskom jeziku. Negrito je u Juznoj Americi nesto kao 'drugar' crne boje koze. Suarezov deda je takodje crnac. Ako je ovo za kaznu od 8 utakmica, koliko treba Teri da dobije za ono sto je rekao Ferdinandu mladjem, a lepo se cuje ne treba niko nista da procenjuje.

fowler

pre 12 godina

Dovoljno je samo ponovo pogledati ceo mec! Da se primetiti u kom trenutku Evra postaje nervozan, i da nema njegovo stanje nije ni u kakvoj vezi sa rasizmom i nekim uvredama. Suarez ga je par puta provozao, a u jednoj situaciji i sapleo. Ovaj nije mogao da istrpi i pribegao staroj dobroj optuzbi po rasnoj osnovi. Inace Evra je optuzio i sudiju za rasizam, jer mu je dao zuti karton posle svadje sa Suarezom, rekavsi mu "jel to zuti zato sto sam crn".
Inace ovim je napravljen najveci presedan u istoriji sporta, jer osim Evrinog svedocenja nema drugih dokaza. Sada ce svaki crni sportista moci prstom da uperi u nekog i optuzi ga za rasizam bez da to mora i da dokazuje.

Zordz_dz8

pre 12 godina

Ako su kaznili Suareza, trebalo bi i Dzon Terija, jer je isto u pitanju vredjanje na rasnoj osnovi, a ne da neko pada u senku iza ovoga...

thor

pre 12 godina

smorili su vise...brate mili,ako hocete prefinjen sport,gledajte tenis...vise covek ni ne moze da pogleda nekog popreko ili opsuje u kontaktnom sportu? sta je sledece, nema jakog udaranja u boxu?

fowler

pre 12 godina

(red devil 011, 21. decembar 2011 05:24)

Dobro nazvao ga je Negrito, i to znaci nesto veoma lose po tebi. Zasto onda postoji grad sa takvim nazivom u J. Americi? Hoce li promeniti ime posle ovoga? To sto Suarez u porodici ima babu koja je crnkinja takodje nema veze!
Sa druge strane, Evra je njega nazvao, citiracu ono sto FA ima u zapisniku slucaja "U fuckin' Latino". Zar to nije rasisticka prozivka, ili samo crne igrace ne smes da ugrozavas!? Cudno shvatanje rasizma zaista!
Inace Evra je od ranije poznat po ovakvim optuzbama i zaista me cudi sto su mu ovog puta poverovali, a mozda i nije, znajuci koliko je Suarez anatemisan.
Suareza svi mogu da prozivaju za bezobrazluk, simuliranje... ali nemojte od njega da pravite Nacistu i olicenje zla.
Sam Evra je takodje cuvena postenjacina, pamtim njegovu izjavu posle one ruke Anrija. Upitan da li bi utakmica trebala da se ponovi, rekao je "moze, neka dodju da odigramo kod mene na PS3 jednu tekmu". Sad Fa veruje coveku sa takvim pedigreom, bas cudno! Ali poenta je sta mediji potenciraju i u kom trenutku, u zavisnosti od toga necije "greske" ces zaboraviti, a necije ce stalno biti u centru paznje.

Vikipedija

pre 12 godina

In Spanish-speaking countries such as Argentina, Chile, and Uruguay where there are few people of African origin and appearance, NEGRO (negra for females) is commonly used to refer to partners, close friends or people in general independent of skin color.

bil senkli

pre 12 godina

Da li FA savez shvata da Terija moraju kazniti onda bar sa 15 meceva suspenzije,a to je skoro cijela druga polusezona.Ali ne,Teri je Englez,njemu je oprosteno.Jedva cekam da vidim presudu njegovog slucaja.
Evra je poznat po izjavama da ga je neko provocirao na rasnoj osnovi.Suarez je treci,prije njega su bili pomocni trener Celzija i jos jedan fudbaler cijeg se imena ne secam.Stvar je u tome da je Suarez u tuđoj kući,tacnije Fergusonovoj i da je bilo koji drugi tim u pitanju,prosao bi mozda i bez ikakvih sankcija.Ne moze niko reci da li je urugvajac kriv ili ne,ali FA savez vec par godina pravi greske.Kao npr.,sa izborom sudija koji sude u Engleskoj.Pa prije par godina se znalo samo za sudiju Kolinu.A sad javnost zna za skoro sve i jednog sudiju u Engleskoj,jer se oni sa svojim greskama stavljaju u prvi plan utakmica,iz kola u kolo.Samo se nadam da ce Dalglis igrati na kartu svoga imena.Jbg,on kad je harao engleskim fudbalom,pola ovih iz saveza nije bilo ni rodjeno.Zato kontam da Suareza moze izvuci zalba samo na Dalglisev uticaj.Da je Benitez trener,ne bi ni culi za zalbu.I on je stranac bio,kao sad Suarez.A drugostepena odluka,u najboljem slucaju moze biti smanjenje suspenzije za 2-3 utakmice,nazalost.Suarez jeste prljav igrac,ali samo iz razloga sto bi sve uradio da pobedi.Zar se za to dobija suspenzija?I od kad je fudbal postao sport za curice?Evra je rodjen u bijedi i treningom i borbom je postao jedan od najboljih lijevih bekova u svijetu.Da nema ovakvih ispada,o njemu bi se dali snimati i filmovi...

PG

pre 12 godina

The FA are willing to ban someone based on one persons claim, with no video evidence? In that case, the whole ManU squad racially abused me... Balotelijeva izjava. FA je spremna da suspenduje nekog na osnovu price jednog lica, bez video dokaza? U tom slucaju cijo tim ManU, rasno me je vrijedjao...

Vuk

pre 12 godina

Nije to veliki gubitak.Dokle god je rasni napadač Endi Kerol u formi, luzerpulovci nemaju šta da brinu...MOŠA!!hahahahahaha!!

5.mesto plafon!
(BaneUtd, 20. decembar 2011 22:08)

Zar nisi rekao da ces da se sklonis na nekoliko meseci posle debakla sa Bazelom?Aj molim te...

Sasha LFC

pre 12 godina

Da li je moguće da kazniš igrača za uvredu crnca po rasnoj osnovi a tom istom igraču je deda crnac? Smešna odluka. U pitanju je bila Evrina reč spram Suarezove, niko drugi ništa nije čuo. I onda kada se izračuna da Suarez i Liverpul imaju pravo da se žale u roku od dve nedelje i da za to vreme kazna miruje, vidi se da to zapravo znači da će Suarez igrati za Liverpul protiv Mančester Sitija a da onda, naravno, neće igrati protiv Mančester Junajteda. Koincidencija? Ne bih rekao.

brko

pre 12 godina

Katastrofa, i da mu je rekao, ne vidim nista uvredljivo u tome. Mogu misliti sta fudbaleri dobacuju jedni drugima, gdje je granica, odsjecati im jezike. Pa ni Suarez nije bas najbjelji. Sta se desava kad crnac crnu kaze tako nesto?

Хикс

pre 12 godina

Кај снимка изгледа као да му је нешто добацио и кренуо да бежи. Смејем се пола сата. :)