Nova vest
Fudbal

Subota, 22.10.2011.

23:44

Havi Varas zaustavio Barselonu!

Fudbaleri Barselone konačno su zaustavljeni na "Kamp Nou" odakle je bod u 9. kolu odnela hrabra ekipa Sevilje!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle skoro 100 minuta žestoke borbe, meč je završen bez golova, a junak je postao golman Sevilje Havi Varas koji je imao sedam intervencija uključujući i odbranjen penal Lionelu Mesiju u 96. minutu.

Meč je ponudio sjajnu igru dva tima, mnoštvo šansi, pre svega Barselone koja je imala 75% vremena loptu u posedu. Sevilja je meč završila sa 9 igrača jer su u sudijskoj nadoknadi isključeni Kanute i Navaro.

Katalonci su do penala došli zbog prekršaja Facija nad Andresom Injestom, a nakon toga isključen je napadač Sevilje Frederik Kanute koji je nasrnuo na "vezistu" Barselone Seska Fabregasa.



Sevilja je utakmicu završila sa devetoricom, pošto je u poslednjem minutu sudijske nadoknade drugi žuti karton dobio i Navaro.

Tokom celog meča Barselona je napadala imala terensku inicijativu, ali su se Lionel Mesi, David Vilja i ostali igrači prvaka Evrope hvatali za glavu posle svake od Varasovih "čarolija", a i Sevilja je nekoliko puta opasno zapretila posle kontranapada.

Sevilja je prekinula i seriju od osam uzastopnih poraza na stadionu Barselone, dok je domaćinu ovo bio prvi remi nakon tri vezane pobede u Primeri. Lionel Mesi nije postigao gol ni na tre'em uzastopnom meču.

Ćavi ponovo ušao u klupsku istoriju

Ćavi Ernandes je mečom protiv Sevilje izjednačio rekord Migela Bernarda Bianketija kao igrač sa najviše nastupa u dresu Barselone u Primeri.

Oba fudbalera su odigrala po 391 meč u nacionalnom šampionatu, a Ćavi je već oborio rekord po broju nastupa za Barselonu u svim takmičenjima (591).

"Nije mi ni najmanje žao što će Ćavi "izbrisati" moj rekord. Štaviše, želim da mu čestitam na tom uspehu i da pohvalim isti. Srećan sam zbog njega jer je to fantastičan igrač, ali i osoba. Zahvaljujući njegovom dostignuću novinari, ali i svi ljudi, će se barem nakratko setiti i moga imena", našalio se legendarni fudbaler Katalonaca Biakneti.

Ćavi je kao 31-godišnjak trenutno najstariji igrač Barselone, za koju je debitovao pod trenerom Lujom Van Galom 18. avgusta 1998. godine u španskom Superkupu protiv Maljorke.

Španac je u dosadašnjih 13 odigranih sezona šest puta osvajao titulu šampiona Španije, pet puta španski Superkup, tri puta Ligu šampiona, dva puta evropski Superkup, te po jednom Svetsko klupsko prvenstvo i Kup Kralja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu