Nova vest
Fudbal

Sreda, 31.08.2011.

20:42

Santoš prešao u Arsenal

Londonski Arsenal objavio je da je angažovao brazilskog igrača Andrea Santoša iz turskog Fenerbahčea.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Finansijski detalji i dužina ugovora nisu saopšteni, a engleski mediji navode da je Arsenal platio oko sedam miliona evra za transfer 28-godišnjeg levog beka.

Santoš je 22 puta igrao za reprezentaciju Brazila, a od 2009. godine je bio član Fenerbahčea. On nije prvi Brazilac koji je došao u Arsenal, pošto su pre njega za engleskog premijerligaša nastupali Denilson, Silvinjo, Edu i Žilberto Silva.

Svi oni su pričali da je u Arsenalu sjajno i zato mi je drago što sam postao deo porodice ovog kluba. Uvek mi je bio san da igram za neki od najvećih evropskih klubova i to sam sada ostvario”, rekao je Santoš.

Arsenal je poslednjeg dana prelaznog roka angažovao i nemačkog stopera Pera Merterzakera iz Verdera, za osam miliona evra. Mertezaker je osam godina igrao u Bundesligi, pet sezona odigrao je u dresu Verdera, a preostale tri u Hanoveru. Za to vreme odigrao je ukupno 221 utakmicu i postigao 19 golova. Bivši kapiten Verdera takođe je odigrao 53 meča za tim iz Bremena, ukljujučujući i poslednje izdanje finala UEFA kupa 2009. godine.

Prelazni rok za fudbalere u Evropi završava se u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu