Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.08.2011.

01:05

Andrej Mrkela u 'idealnih 11' EP

Na zvaničnim internet stranama Evropske fudbalske federacije (UEFA) objavljen je spisak najzapaženijih pojedinaca na Prvenstvu Evrope za igrače do 19 godina.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Najviše je Španaca, trojica, dvojica dolaze iz Češke a u 'idealnih 11' je i reprezentativac Srbije Andrej Mrkela.

Za fudbalera Rada rečeno je da je "najstalnija opasnost za protivničke odbrane", pomenuto je da je sa kapitenskom trakom predvodio tim u duelu sa Turskom i postigao dva gola, kao i da je njegov pogodak protiv Belgije doneo polufinale.

Trojica igra;a novih prvaka Evrope su u izboru, vezni igrači Aleks i Đerard Deulofeu i napadač Alvaro Morata, Češku predstavljaju štoper Tomaš Prikril i Jakub Brabec, strelac prvog gola protiv Srbije u polufinalu, a još pet reprezentacija ima predstavnike na listi "igrača vrednih pažnje".

To su bek Turske Kamil Džorekdži, igrač sredine terena Belgije Floran Kuvelije, Grk Karis Mavrijas koji je debitovao u Ligi šampiona sa 16 godina, golman Vulvsa i reprezentativac Republike Irske Aron MekKari, kao i Jonuc Nastasije, napadač Rumunije.

Najbolji igrač i strelac šampionata je špic madridskog Reala Alvaro Morata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu