Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.07.2011.

12:25

RP: "Bolji smo, idemo na pobedu"

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope izjavio je da je njegov tim kvalitetnijii od Ventspilsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prosinečki je dodao da Zvezda u Letoniju ide po pozitivan rezultat, a to je pobeda.

"Gledali smo njihove mečeve protiv Belorusa u prethodnom kolu i evidentno je da smo kvaliteniji tim. Ako momci na terenu daju ono što znaju, sigurno nećemo imati problema", rekao je Prosinečki.

On je dodao da je veoma važno da ekipa maksimalno ozbiljno udje u meč jer bi utakmica u suprotnom mogla da "ode u pogrešnom smeru".

 

"Oni su tipičan predstavnik ruske škole fudbala. Veoma su pokretljivi, a posebno su opasni u prekidima, pošto im je pola igrača visoko preko 1,90", napomenuo je trener "crveno-belih".

Na novinarsko pitanje da li je u dilemi kada je u pitanju sastav tima, Prosinečki je odgovorio da nije, medjutim, nije izdiktirao imena startnih 11.

"Ako je to najvažnije, onda ...", dodao je Prosinečki.



Kapiten Nenad Kovačević rekao je da igrači posle napornih priprema jedva čekaju takmičarske utakmice.

"Dobro smo radili na pripremama i sad je trenutak da to prenesemo na takmičarske mečeve. Očekuje nas veliko iskušenje, ali naš cilj je jasan i uveren sam da možemo do grupne faze Lige Evrope", rekao je Kovačević.

Prosinečki na put vodi 20 igrača, ali među njima nema "grešnika" Li Adija i Milana Vilotića. Utakmica Ventspils - Crvena zvezda igra se u četvrtak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu