Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.06.2011.

11:26

Srbija bez golova u Melburnu

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je mini pripremnu turneju po Aziji i Australiji remijem bez golova sa "kengurima" u Melburnu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je bio svojevrsni rimeč duela sa Svetskog prvenstva na kojem je Australija sa 2:1 bila bolja od "Orlova" i tako eliminisala naš tim sa Mundijala.

“Orlovi” su pre četiri dana razočarali igrom u Seulu kada je sa 2:1 bolja bila Južna Koreja, a sada je i pored bolje igre u odbrani ipak ostala bez trijumfa, što je treći uzastopni meč bez pobede tima Valdimira Petrovića Pižona.

Prvu priliku na meču imao je Bret Emerton u trećem minutu, ali je lopta prošla pored gola Kahrimana. Samo nekoliko minuta kasnije i Mekej je bio u prilici da ugrozi gol Srbije, ali je izborio samo korner, posle kojeg su Australijanci zadavale velike probleme našim reprezentativcima, ali, ipak, nisu uspeli da dođu do gola.

U devetom minutu Emerton je ponovo napravio odličan prodor, ali je njegovu akciju prekinuo Vilotić, a posle kornera Kahriman je odlično izbacio loptu i usledio je kontranapad koji je prekršajem nad Zoranom Tošićem prekinuo Vilšir. Slobodni udarac sa preko 20 metara izveo je Adem Ljajić, ali je lopta otišla tik pored stative gola Australije. Nekoliko trenutaka kasnije Tošić je bio ponovo u prilici, a Srbija je u narednom napadu izborila i korner, posle kojeg je lopta stigla do Dejana Stankovića, ali je i on bio neprecizan.

Na početku 16. minuta i Kuzmanović je imao priliku sa velike udaljenosti, ali je lopta ponovo završila pored gola. Dva minuta kasnije Ljajić je izborio novi korner, koji je izveo Kuzmanović, ali su Australijanci bili bolji u skoku. Posle nekoliko minuta bez većih uzbuđenja, Tompson je bio u prilici, ali je Stanković odlično intervenisao. Najbolju priliku na meču imao je Jedinak, iz slobodnog udarca u 29. minutu, kada je lopta prošla pored živog zida, ali je Rajković izbacio loptu u korner.

Holman je bio u prilici sa velike distance u 35. minutu, a već u sledećem napadu je imao odličan prodor posle kojeg je uputio asistenciju Jedinaku, ali su naši dobro intervenisali. Tošić je ubrzo imao priliku na drugoj strani, ali je lopta ponovo završila pored gola. Ljajić je već u sledećem napadu imao najbolju priliku za našu reprezentaciju sa nekih šest-sedam metara, ali je šutnuo iznad gola.

Do kraja prvog poluvremena, Tompson se našao u novoj prilici, ali je Kahriman bio siguran. Tošić je potom pokušao da uputi dobru asistenciju u kazneni prostor, ali nije bilo nijednog saigrača da to isprati. Srbija je uspela da izbori još jedan korner, ali je usledio samo konfuzan napad pre nego što se otišlo na odmor.

Već u drugom minutu drugog poluvremena, Tošić je imao priliku da ugrozi gol Australije, ali ga je golman ‘kengura’ zaustavio u poslednjem trenutku. Minut kasnije Ljajić je imao odličnu priliku sa velike udaljenosti, ali je Federići odbranio svoj gol. Posle kornera usledila je nova akcija ‘orlova’, ali bez prave prilike. U tim trenucima pored terena je završilo i nekoliko baklji, baš iza gola Australije.

Posle nekoliko minuta bez akcije, u 61. je Kolman imao još jednu izglednu priliku, ali je ponovo šutirao iznad gola. Tomović je u 68. minutu šutirao u okvir gola, ali je Federići intervenisao, a posle nekoliko minuta viđena je još jedna dobra akcija, koju je poveo upravo on, ali je Obradović bio neprecizan.

U 72. minutu Jedinak je oštro startovao nad Petrovićem, što je dovelo do koškanja igrača oba tima, a australijski reprezentativac je zbog toga dobio žuti karton.

Šest minuta kasnije Australija je imala možda i najbolju šansu na utakmici. Napadač Troizi je dobio sjajnu loptu na levoj strani i sam je izašao na Kahrimana, ali je srpski golman fantastično interevenisao i dobio duel sa rivalom, pa je ostalo 0:0.

Srbija je uspela da uzvrati osam minuta pre kraja, a opet je po gol rivala najopasniji bio Radosav Petrović. Igrač Partizana je dobio loptu od Despotovića na skoro 30 metara od gola Federićija, odmah se namestio na šut i snažno gađao, ali je golman Australije dio dobro postavljen pa je odbio loptu.

Samo tri minute kasnije odličnu šansu imao je i Despotović, ali je zakasnio sekundu da glavom u gol pretvori odličan centaršut Zorana Tošića sa desne strane. Srbija je nastavila sa dobrom igrom u finišu pa je i prvom minutu sudijske nadoknade imala dobru šansu.

Odličnu kontru povukao je Petrović, došao do kaznenog, ali pre nego što je uspeo da se namesti na udarac ili proigra otvorenog Tošića ne desnoj strani lopta mu je pobegla. Odbila se do Trivunovića koji je takođe dobro šutirao sa distance, ali je i njegov put odbranio Federići.

Pre nastavka kvalifikacija za EURO 2012 u septembru, “Orlovi“ će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu, sa selekcijom Rusije u Moskvi 10. avgusta.

Potom slede mečevi sa Severnom Irskom u Belfastu (2. septembar) i Farskim Ostrvima (6. septembar), te kraj kvalifikacija u oktobru protiv Italije (Beograd, 7. 10.) i Slovenije (Maribor, 11. 10.).

Australija: Federići, Valeri, Nil (Mekejn 58'), Ognjenovski, Zulo (Troizi 47'), Mekej, Holman, Emerton (Vidošić 58'), Vilkšir (Vilijams 58'), Tomson (Kruse 66'), Jedinak (Kilkeni 74).

Srbija: Kahriman, Tomović (Biševac 79'), Vilotić, Rajković, Obradović, Petrović, Stanković (Jovanović 84'), Kuzmanović (Trivunović 65'), Ljajić (Despotović 65'), Tošić (Mirić 90'), Damjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu