Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.05.2011.

15:01

Partizan u Zagreb, Zvezda u Split?

Partizan je na korak od titule, Dinamo je već osvojio u Hrvatskoj, a dva velika rivala iz SFRJ mogla bi da se sretnu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tako bi ove godine Partizan i Dinamo mogli da se susretnu u Evripi prvi put od 1997. godine kada je tadašnja Kroacija ponizila “crno-bele“ sa ukupnih 5:1.

Sa druge strane, u nižem rangu evropskog klupskog takmičenja Crvenoj zvezdi bi mogli da se namere splitski timovi, Hajduk i Split.

Prema sadašnjoj projekciji, da bi Partizan stigao do četvrtog kruga kvalifikacija, mora da sačuva tri boda prednosti u JSL ligi u poslednja tri kola i četvrti put uzastopno osvoji titulu, a potom preskoči dve prepreke u kvalifikacijama.

Dinamo je već sedmi put uzastopno pokorio Hrvatsku, ali takođe mora da prođe dva rivala do eventualnog duela sa Partizanom. Ove sezone “modri“ će biti među nosiocima, a “crno-beli“ nenosiocima, što je otežavajuća okolnost za Partizan.

I predstojećeg leta najveći problem Partizanu biće neuigranost, jer će ekipa tek biti u pripremnom periodu, a većini rivla u drugom i trećem kolu kvalifikacija će prvenstva biti u toku.

Mogući rivali:

Drugo kolo: 12/13. jul, 19/20. jul
Dačija (Moldavija)*
Pjunik (Jermenija)
Borac BL (BiH)*
Mogren (Crna Gora)*
Skonto (Letonija)
Fehervar (Mađarska)
Bangor siti (Vels)
Torshavn (Farska Ostrva)
Linfild (Severna Irska)
Tobol (Kazahstan)
Didelanž (Luksemburg)*
Flora (Estonija)
Brejdablik (Island)
Valeta (Malta)*
Nefči (Azerbejdžan)
Škendija (Makedonija)
Skenderbeg (Albanija)

Treće kolo: 26/27. jul, 2/3. avgust
Liteks (Bugarska)*
Genk (Belgija)
Slovan (Slovačka)*
Viktorija Plzen (Češka)*
Maribor (Slovenija)*
Helsinki (Finska)
Ekranas (Litvanija)
Zestafoni (Gruzija)
Malme (Švedska)
Šamrok (Severna Irska)

Četvrto kolo: 16/17. avgust, 23/24. avgust
Glazgov Rendžers (Škotska)
Kopenhagen (Danska)
BATE Borisov (Belorusija)
Makabi Haifa (Izrael)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)

Liga Evrope: Splićani čekaju Zvezdu

Zvezda već godinama nema uspeha u evropskim kupovima, eliminisana je u ranim fazama kvalifikacija za Ligu Evrope/Kup UEFA, a ove bi mogla da se nameri hrvatskim, tačnije dalmatinskim klubovima.

Ukoliko drugoplasirani i trećeplasirani tim u Hrvatskoj, gradski rivali Hajduk i Split “preskoče“ drugu rundu kvalifikacija, “crveno-beli“ bi mogli da na jadranu traže vizu za sledeće kolo.

Pored Splićana, potencijalni rivali Zvezdi mogli bi da budu Makabi Tel Aviv (Izrael), Legija (Poljska), Jablonec (Češka), Ventspils (Litvanija), Valarenga, Tromzo, Alesund, Stromsgodset (Norveška), Sent Patrik, Bohemijans, Rovers (Irska), Karabah (Azerbejdžan), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Honka (Finska), Levadija (Estonija), kao i još 17 pobednika iz prethodne faze odakle bi mogli da dođu Sarajevo (BiH), Rabotnički (Makedonija). Mečevi treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope predviđeni su 28. jul i 4. avgust.

Iako bi prema plasmanu u JSL Zvezda trebalo da kvalifikacije počne iz druge runde, na “Marakanu“ su iz UEFA stigla uverenja da će početi od stepenika više koji je rezervisan za osvajača Kupa.

Kako je to Partizan, koji će najverovatnije biti i šampiona, Vojvodina bi tada krenula od drugog kola, a “crveno-beli“ bi profitirali i bili slobodni u prva dva.

Ukoliko Zvezda uspe da preskoči sigurno nezgodnog rivala u trećem kolu, u četvrtom bi je čekao pakao, s obzirom da može da se sastane sa Seviljom, Romom, Totenhemom, PSV-om, Atletiko Madridom, Sportingom, Bragom, Šalkeom, moskovskim Spartakom, Seltikom, Bešiktašom....

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve