Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.04.2011.

16:36

U Spartaku kivni na suđenje

U nedelju je u Subotici odigrana prvenstvena utakmica između domaćeg Spartaka i Partizana.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Beogradski klub je pobedio sa 2:1, ali su se odmah posle meča pojavile sumnje u regularnost meča.

Prvi gol Partizana postignut je sa bele tačke, a postavlja se pitanje da li je sudija Mažić opravdano dosudio najstrožu kaznu. Druga situacija, koja je predmet rasprava, je dosuđivanje slobodnog udarca u nadoknadi vremena, posle kojeg je Partizan došao do pobede. Saopštenjem se oglasila uprava Spartaka, a mi ga prenosimo u celini.

"Fudbalski klub Spartak Zlatibor voda nakon prespavane noći i u miru pregledanog snimka celog toka prvenstvene fudbalske utakmice 21. kola Jelen Super lige Srbije između FK Spartak Zlatibor voda Subotica i FK Partizan Beograd izdaje sledeće saopštenje za javnost.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Spartak Zlatibor voda ne može se oteti utisku da je jedna predivna fudbalska manifestacija koju je na samom stadionu, kao i putem TV prijemnika posmatralo više od 100.000 gledalaca, po ko zna koji put, još jednom, čudnim odlukama glavnog arbitra navedene utakmice ozbiljno poljuljala ionako već narušeno poverenje u domaći fudbal. Najiskreniju potvrdu ove naše tvrdnje predstavlja i spontana reakcija objektivne publike u Subotici, koja je od momenta olako dosuđenog i po nama nepostojećeg kaznenog udarca za gostujuću ekipu, do samog kraja iste glasno izražavala svoje mišljenje o toj odluci glavnog sudije utakmice. Na njihovo veliko razočarenje, da nevolja bude još veća, do samog kraja utakmice neprimerena odluka uperena protiv popularizacije našeg fudbala nije bila i jedina na istoj, jer je glavni sudija u svojoj rešenosti da sam kreira konačan ishod iste u dva navrata navodne prekršaje u zoni šuta, a po pravilu propraćene teatralnim padovima gostujućih igrača karakteriše kao prekršaje što se na kraju ispostavlja da su i bile presudne za konačan ishod utakmice.

Rukovodeći ljudi FK Spartak Zlatibor Voda opravdano postavljaju pitanje svrhe, motiva i ulaganja u najpopularniju sporednu stvar na svetu, kada se uskraćuje osnovna elementarna stvar u fudbalu-pravo na pobedu. Ovim se ni malo ne želi omalovažavati renome protivnika i njihov kvalitet, već se samo želi ukazati na činjenicu da izgleda u našem fudbalu David nema šta da traži pred Golijatom.

Isto tako bilo bi krajnje korektno da FSS, uvažavajući u potpunosti stručne ljude u sudijskoj organizaciji, izvrši ekspertizu suđenja našeg najboljeg sudije, koji je na ovoj utakmici reprezentovao i branio visoki rejting koji mu je FIFA dodelila.

Rukovodstvo FK Spartak Zlatibor voda se pita da li svi oni koji odlučuju u srpskom fudbalu, bilo u sudijskoj organizaciji ili u samom FSS osećaju krivicu ako na sledeću ovakvu utakmicu dođe duplo manje publike koja je sita nepravednih i providnih utakmica i misle li da stvarno čine uslugu velikim klubovima koji završavaju prvenstvo u zabludama.
Zablude se rasvetle na najbolniji način i završavaju u prvim kolima evropskih takmičenja.


Uz najiskrenije želje da se iz domaćeg fudbala jednom za svagda eliminišu duboko ukorenjeni dvostruki sudijski aršini primenjivi posebno za velike, a posebno za male, te da će ovo saopštenje naići na odobravanje celokupne sportske javnosti, pozdravljamo sve istinske zaljubljenike u domaći klupski fudbal", stoji u saopšetnju subotičkog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve