Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.01.2011.

23:30

Inter i Palermo u 1/4finalu Kupa

U sredu su odigrane dve utakmice osmine finala Kupa Italije, a prolaz u narednu rundu obezbedili su Palermo i Inter.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

‘Nerazuri’, za koje nije igrao kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković, savladao je Đenou sa 3:2, dok je Palermo sa 1:0 bio bolji od Kjeva.

U prvom meču osmine finala, odigranom još u decembru, Parma je eliminisala Fiorentinu, Juverntus u četvrtak igra sa Katanijom, a sledeće nedelje na programu su mečevi Napoli – Bolonja, Sampdorija – Udineze, Roma – Lacio i Milan – Bari.

Najzaslužniji za pobedu Intera bio je kamerunski centarfor Samjuel Eto, koji je golovima u 15. i 43. minutu doneo nedostižnu prednost domaćima. Harja je smanjio iz jedanaesterca u 54. minutu, ali je mladi Mekdonald Mariga pet minuta kasnije ponovo doneo Interu dva gola viška.

U nadoknadi vremena Skuli je ublažio poraz Đenoe, ali to je bilo sve. Posle odigrana dva meča u prvenstvu, Boško Janković sada nije bio u kombinaciji za sastav Đenovljana.



U drugom meču Palermo je zasluženo dobio Kjevo minimalnim rezultatom. Domaći su dva puta pogodili okvir gola, pre nego što je u 80. minutu Rinkon oborio Mikolija u kaznenom prostoru. Suprotno nepisanom pravilu, Fabrisio Mikoli sigurno je izveo penal za prolaz Sicilijanaca.

Kup Italije, 1/8finala:
14. 12. 2010. Parma – Fiorentina 2:1
sreda:
Palermo – Kjevo 1:0
Mikoli 80 (pen.)
Inter – Đenoa 3:2
Eto 15, 43, Mariga 59 - Harja 54 (pen.), Skuli 90
četvrtak:
Juventus – Katanija
18.1. Napoli – Bolonja
19.1. Sampdorija – Udineze
19.1. Roma – Lacio
20.1. Milan – Bari

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu