Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.11.2010.

20:20

Dortmund siguran, debakl Verdera

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Hanover sa 4:0, u utakmici 11. kola nemačke lige i učvrstili se na prvom mestu na tabeli.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču dana Štutgart je ubedljivo pobedio Verder sa 6:0.

Borusija je do devete prvenstvene pobede došla golovima Šindžija Kavage, Lukasa Barioša, Roberta Levandovskog i Jakuba Blaščikovskog. Trijumf je mogao da bude i ubedljiviji da je Nuri Sahin u 78. minutu bio precizan iz jedanaesterca.

Borusija je na poslednjih 10 utakmica neporažena, a u tom nizu ima devet pobeda.

Ekipa iz Dortmunda je iskoristila loše rezultate Majnca i Hofenhajma i prednost na tabeli uvećala na četiri boda. Majnc ima 24 - četiri manje, a Bajer iz Leverkuzena 21.

Štutgart je na svom terenu pobedio Verder iz Bremena sa 6:0 i pomerio se iz opasne zone. Dvostruki strelac bio je Kakau, a u strelce su se još upisali Siprijan Marika, Kristijan Gentner, Georg Nidermajer i Artur Boka.

Pri rezultatu 1:0, kapiten Verdera Torsten Frings je u 24. minutu promašio penal. Pre toga, Frings je postigao 19 golova iz jedanaesteraca.

Štutgart je sada na 14. mestu sa 10 bodova, a Verder je 11. sa četiri boda više.

Bajer je danas pobedio Kajzerslautern sa 3:1 i popeo se na treće mesto na tabeli. Dvostruki strelac u pobedi bio je Sidni Sem, a pogodak je postigao i Patrik Helmes.

Jedini gol za goste, a prvi na utakmici, postigao je Florijan Dik.

Kajzerslautern je tako doživeo šesti poraz na sedam poslednjih utakmica i ostao je na 15. mestu na tabeli sa 10 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu