Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.09.2010.

14:34

Priznanje za predstavnika Partizana

Predstavnik Partizana Marko Vjetrović izabran u UO Evropske klupske asocijacije u društvu Florentina Peresa, Dejvida Gila, Žan Mišel Ola...

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U ponedeljak i utorak u Ženevi je održana sednica generalne skupštine ECA (Evropska klupska asocijacija). na kojoj su izabrani novi članovi UO tog tela. U novom sazivu veliko priznanje dobio je i član tog udruženja iz Partizana, Marko Vjetrović.

Asocijaciji klubova pristupila su na skupštini 63 nova člana, što dovodi do toga da sada skupština broji 197 članova iz svih evropskih klubova. Najveći evropski klubovi delegiraju po dva člana a manji po jednog.

ECA je izborila status partnera sa FIFA i UEFA pa se nijedna odluka u vezi klubova i klupskih takmičenja ne može doneti bez saglasnosti te asocijacije.

Izabran je novi Upravni odbor skupštine ECA, a u njemu je mesto dobio i predstavnik Partizana Marko Vjetrović.

Predsednik Upravnog odbora ostao je i dalje Karl Hajnc Rumenige, predstavnik minhenskog Bajerna, a tri potpredsednika su Umberto Gandini (Milan), Sandro Roseli (Barselona) i Džon MekKlilend (Glazgov Rendžers).

Članovi su Dejvid Gil (Mančester Junajted), Florentino Peres (Real Madrid), Ernesto Paoliljo (Inter), Žan Mišel Ole (Olimpik Lion), Jevgenij Giner (CSKA Moskva), Diogo Brandao (Porto), Marten Fontejn (AZ Alkmar), Ebru Kuksal (Galatasaraj), Mišel Feršuren (Anderleht), Marko Vjetrović (Partizan) i Auširus Labinas (Ekranas).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu