Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.04.2010.

15:31

Orlovi: Povrede i priznanje Banetu

Proteklog vikenda srpski reprezentativci nisu imali zapažen učinak u svojim klubovima širom Evrope, a nekoliko njih se povredilo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Radomir Antić i definitivno je ostao bez Ivice Dragutinovića za predstojeći Mundijal, a Svetsko Prvenstvo mogao bi da propusti i Danko Lazović koji se takođe povredio. Nikola Žigić srećom nije ozbiljnije povređen, a lepa vest stigla je sa Ostrva gde je Branislav Ivanović izabran u idealan tim Premijer lige po izboru Udruženja profesionalnih fudbalera.

Kapiten Srbije Dejan Stanković je za 70 minuta igre standardno dobar u Interu koji je savladao Atalantu sa 3:1, posle čega su se ’neroazuri’ vratili na čelo tabele. Stanković je zaradio i žuti karton, a Inter se nalazi na korak od plasmana u finale Lige Šampiona pošto će milanski klub na revanš polufinala u Barselonu putovati sa prednošću od 3:1. Nenad Tomović je jedini srpski fudbaler koji je igrao u Duelu Đenove i Lacija koji je pripao ’nebeskoplaivma’ sa 2:1. Tomović je igrao do 51. minuta, a meč su propustili Danijel Aleksić i Boško Janković, kao i Aleksandar Kolarov zbog suspenzije. Sampdorija je napravila iznenađenje i savladala do tada vodeću Romu u Rimu sa 2:1, a Stefana Šćepovića nije bilo u protokolu. Udineze je savladao Sijenu sa 4:1, uz 90 minuta igre Aleksandra Lukovića, dok Dušan Basta i dalje ne igra zbog pobede. Adem Ljajić je igrao od 38. minuta za Fiorentinu koja je na svom terenu poražena od Kjeva sa 2:0. Vlada Avramov nije bio u protokolu.

Dobre nastupe zabeležili su i Branislav Ivanović i Nemanja Vidić. Ivanović je igrao svih 90 minuta za Čelsi u demoliranju Stouka rezultatom 7:0, a veliko priznanje srpski reprezentativac dobio je od svojih kolega koje su ga izabrale u najbolji tim prvenstva. Mančester Junajted je savladao Totenhem sa 3:1, i Vidić je bio odličan tokom celog meča. Nenad Milijaš je odigrao poslednjih 25 minuta za Vulvse koji su remizirali sa Blekburnom u gostima 1:1, čime su praktično obezbedili ostanak u elitnom društvu. Vladimir Stojković je sa klupe gledao poraz Vigana od Vest Hema sa 3:2. Duško Tošić je odigrao ceo meč za Kvins Park Rendžers koji je u gostima savladao Banrsli sa 1:0.

Španija: Povreda Dragutinovića, Obradović i Smiljanić igraju

Najneprijatnija vest došla je iz Španije, odakle je potvrđeno da Ivica Dragutinović i definitivno propušta Mondijal zbog povrede Ahilove tetive. Nikola Žigić se takođe povredio, ali na treningu i utvrđeno je da povreda nije teže prirode. Milan Stepanov je odigrao samo 44. minuta za Malagu, pošto je minut pred kraj poluvremena zaradio i drugi žuti karton, a samim tim i isključenje. Nešto bolje vesti došle su iz Saragose pošto je Ivan Obradović odigrao svih 90 minuta u porazu od Reala 2:1. Na terenu je bio i Milan Smiljanić koji je iz igre izašao pet minuta pred kraj u porazu Hihona od Valjadolida.

Gojko Kačar je odigrao ceo meč za Hertu koja je poražena od Šalkea, dok Nemanje Pejčinovića nije bilo u sastavu. U suretu Bohuma i Štutgarta (0:2) Miloš Marić je igrao ceo meč za domaćine, dok je Zdravko Kuzmanović u igru ušao u 64. minutu. Neven Subotić je igrao ceo meč za Dortmund koji je slavio u Nirnbergu sa 3:2. Zoran Torić izašao je iz igre osam minuta pre kraja u porazu Kelna od Verdera. U Cvajti, Antonio Rukavina je igrao ceo meč za Minhen 1860, Đorđe Rakić je igrao od 66. minuta, dok Aleksandar Ignjovski nije igrao zbog povrede. Srđan Baljak je takođe odigrao ceo meč za Duizburg koji je poražen od Paderborna sa 3:2.

Milan Dudić nije igrao za Rapid, dok je Srđan Pavlov nastupio za Kapfenberg. U Češkoj, srpski fudbaleri nisu igrali, dok su u Poljskoj igrali Bojan Isailović (Jagelonija – Zaglebje 0:0), Dimitrije Injac, Vuk Sotirović, Nikola Mijailović i Aleksandar Vuković. Na terenu nije bilo Ivana Đurđevića ni Miroslava Radovića. Milan Gajić je igrao 70 minuta za Cirih u porazu od Lucerna 4:1. Goran Obradović je igrao za Sion.

Mateja Kežman ušao je u igru pet minuta pre kraja u remiju PSŽ-a i Rena (1:1), a istim rezultatom završen je meč Valensijen – Lans. Milan Biševac je igrao ceo meč za Valensijen, isto kao i Nenad Kovačević za Lans. Dejan Milovanović igrao je poslednjih 20-ak minuta za gostujuću ekipu. Nenada Džodića nije bilo u ekipi Monpeljea, kao ni Ivana Stevanovića u timu Sošoa. Grenobl je poražen u Nici sa 2:1, Milivoje Vitakić je igrao prvo poluvreme, dok je Danijel Ljuboja zamenjen 25 minuta pre kraja.

Anderleht je osvojio titulu u Belgiji, a proteklog vikenda Gent je savladan sa 4:2. Za šampiona Nemanja Rnić igrao je svih 90 minuta, dok je na drugoj strani Bojan Jorgačević bio slab, primivši čak tri gola u prvih 15 minuta. Milan Jovanović preskočio je minimalan poraz Standarda od ekipe Šarloa.

U Holandiji se igrao prvi meč finala kupa, a Ajaks je savladao Fejenord sa 2:0. Marko Pantelić je igrao do 90 minuta, dok su Miralem Sulejmani i Stefan Babović bili na klupama za rezerve.

U ruskoj ligi, CSKA je bio ubedljiv protiv Sibira sa 4:1, Miloš Krasić je igrao poslednjih desetak minuta za ’armejce’, dok Nikole Valentića nije bilo u gostujućoj ekipi. Loše vesti za Antića došle su iz Sankt Peteresburga pošto je Danko Lazović morao da napusti igru u 43. minutu zbog povrede butnog mišića i očekuje se da centarfor Srbije pauzira mesec dana. Đorđe Jokić je igrao ceo meč za Tom u porazu od Lokomotive sa 2:1, kao i Mitar Peković za Anži koji je remizirao sa Rubinom u Kazanju 0:0. Dušan Anđelković je igrao svih 90 minuta za Rostov u porazu od Alanije 1:0.

U Ukrajini, Šahtjor se našao na korak od titule posle pobede nad Černomorecom od 3:0. Igor Duljaj je bio na klupi za rezerve, dok Miloša Ninkovića nije bilo u remiju Dinama sa Karpatima (0:0), za koje su igrali Ivan Milošević i Nemanja Tubić. Metalurg je poražen od Metalista, a Vladimir Dišljenković i Đorđe Lazić nisu učestvovali u neuspehu svoje ekipe. Za pobednički tim je igrao Milan Obradović, a uspešan je bio i Jovan Markoski koji je postigao gol iz penala za Vorsklu. Mečeve su odigrali i Željko Ljubenović i Slobodan Marković (Tavrija), kao i Aleksandar Trišović (Zakarpatije).

Ivan Ergić je odigrao ceo meč za Bursu koja je u Istanbulu igrala 0:0 sa Galatasarajem.

APOEL je u plej-ofu kiparskog prvenstva savladao Anortozi sa 1:0. Nenad Mirosavljević i Predrag Ocokoljić odigrali su po svih 90 minuta zasvoje timove. Svi preostali srpski fudbaleri na Kipru zabeležili su nastupe za svoje ekipe.

U Izraelu, Dragoslav Jevrić i Nebojša Marinković učestvovali su u pobedi Makabi Petah Tikve nad istoimenim timom iz Netanje od 3:1, dok Ivica Iliev i Nemanja Vučićević nisu nastupali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu