Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.04.2010.

19:55

Javor slavio na praznoj Marakani

Fudbaleri Javora u poslednjem meču 25. kola Jelen Super lige savladali su Crvenu zvezdu na praznoj Marakani golom Nikitovića u 40. minuta sa bele tačke.

Izvor: Uroš Ž.

Autor:Uroš Ž.

Default images

Zvezda je tokom celog meča imala terensku inicijativu, izvela čak 17 kornera, dok gosti nisu izveli nijedan. Jedini gol na meču postigao je Jovan Nikitović u 40. minutu iz jedanaesterca, prethodno je Stamenković oborio Stanisavljevića u svom šesnaestercu. Meč je odigran pred praznim tribinama, jer je Zvezda kažnjena sa pet utakmica igranja bez prisustva publike.

Crvena zvezda je počela bez kapitena Nikole Lazetića koji je odsustvovao zbog žutih kartona, a na njegovoj poziciji desnog krila zaigrao je Darko Lazović.

Prvu priliku na meču imao je Pavle Ninkov u petom minutu kada je utrčao iskosa sa desne strane i šutirao sa 10 metara, ali je pogodio samo spoljni deo mreže. Pet minuta kasnije Lazovića centrira sa pozicije desnog krila, ali Jevtić slabo šutira glavom sa 6-7 metara.

Jevtić se ponovo našao pred golom gostiju u 17. minutu kada je sa leve strane terena ušao u šesnaesterac Javora, ali je njegov udarac izblokiran. Četiri minuta kasnije Bazilac Kadu je probio po levoj strani, pokušao da asistira Lazoviću koji je bio sam na suprotnoj strani petarca, ali njegov volej udarac nije bio opasan po golmana Kahrimana.

U 29. minutu nova prilika za Zvezdu koja je potpuno kontrolisala igru. Kadu je izveo korener, loptuje prihvatio Lekić i dodao do Bogdanovića koji šutira levom nogom sa osam metara, ali lopta prolazi pored stative.

U 39. minutu Stanisavljević je ušao u šesnaesterac Zvezde, golman Stamenković ga je oborio, a sudija Dejan Santrač je pokazao na belu tačku. Golman Stamenković je dobio žuti karton, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Jovan Nikitović. 1:0 za Javor u 40. minutu. Do kraja prvog poluvremena nije bilo novih prilika za gol.

Na početku drugog poluvrmena trener Ratko Dostanić je zamenio Darka Lazovića, a u igru je ušao Slavko Perović. “Crveno-beli“ su nastavili da igraju ofanzivno, ali dobro organizovana odbrana gostiju nije dozvoljavala Zvezdi da stvori priliku u prvih desetak minuta drugog dela igre.

U 57. minutu Kadu je asistirao Lekiću, koji je šutirao sa pet metara sa leve strane, ali njegov udarac su izblokirali Ilić i Kahriman. Ignatijević je pet minuta kasnije odlično šutirao sa 20-ak metara udalejnosti, ali je Kahriman ponovo odlično intervenisao.

Vujadin Savić je zamenio povređenog Vilotića. Kadu odlično prolazi po levoj strani, udarcem po zemlji dodaje Lekiću koji traljavo šutira. Trener Dostanić je u 72. minutu napravio poslednju izmenu, Kadua je zamenio Blažić. Bogdanović je zatim izveo slobodan udarac, Vujadin Savić je odlično skočio, šutirao glavom ,ali Kahriman brani na gol liniji. U nastavku napada posle kornera ponovo šutira Savić, ali ostaje 0:1.

Ninkov je posle kontakta sa igrčem Javora pao u šesnaestercu gostiju, ali mu je sudija Santrač pokazao žuti karton zbog simuliranja. Crvena zvezda je možda najbolju priliku na meču imala osam minuta pre kraja. Ninkov pronalazi Perovića koji utrčava po desnoj strani, dodaje Lekiću koji sa ivice peterca pogađa samo stativu. Do kraja susreta gosti su uspešno odolevali napadima “crveno-belih“ i u Ivanjicu se vraćaju sa tri osvojena boda.

Zvezda je ovim porazom izgubila prvu poziciju na tabeli pa se posle pobede Partizana u Kruševcu nalazi se na drugom mestu sa bodom manje od “crno-belih“.

CRVENA ZVEZDA : Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić (Savić), Ignjatijević, Isah, Bogdanović, Lazović (Perović), Kadu (Blažić), Jevtić i Lekić.

JAVOR : Kahriman, Milovanović, Milović, Ilić, Pavlović, Stanisavljević (Miličić), Cvetković, Luković (Panić), Nikitović, Momčilović (Stojaković), Račić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu