Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.04.2010.

21:15

Mirko Vučinić vratio Romu na vrh

Fudbaleri Rome savladali su Lacio rezultatom 2:1, u poslednjem meču 34. kola italijanske Serije A i vratili se na prvo mesto na tabeli.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Roma je do veoma važnog trijumfa u gradskom derbiju stigla, posle preokreta, golovima crnogorskog internacionalca Mirka Vučinića. ‘Vučica’ se tako vratila na lidersku poziciju na tabeli i četiri kola pre kraja takmičenja ima bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter. Treći je Milan koji je sakupio 64 boda i zaostaje sedam bodova za Romom.

Domaći Lacio poveo je na ‘Olimpiku’ u 14. minutu golom Tomaza Rokija, da bi potom na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, Serđo Flokari propustio kolosalnu priliku da duplira prednost Lacijala. Prvo je Marko Kaseti u kaznenom prostoru oborio srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, ali je potom golman gostiju Žulio Seđo odbranio penal koji je izveo Flokari.

Nakon toga, u 53. minutu, Kolarov u svom kaznenom prostoru ruši Rodriga Tadeia i dobija žuti karton, ali za razliku od Flokarija Vučinić ne greši sa 11 metara i poravnava na 1:1. Deset minuta kasnije reprezentativac Crne Gore fantastično izvodi slobodni udarac sa ivice kaznenog prostora i donosi novi trijumf Romi, koja se tako vratila na prvo mesto na tabeli. Lacio je meč završio sa deset igrača pošto je u 90. minutu crveni karton dobio Kristijan Ledezma. Kolarov je odigrao svih 90. minuta za domaće.



’ Vučica’ sada ima 71 bod, Inter je drugi sa bodom manje, dok je trećeplasirani Milan sakupio 64 boda.

Sukobi navijača Rome i Lacija

Navijači Lacija i Rome sukobili su se pred početak gradskog derbija, pa je policija na Olimpijskom stadionu u Rimu morala da ih razdvaja.

Huligani su se gađali petardama sve dok se između dve grupe navijača nije postavio kordon policije, koji ih je razdvojio. Početak utakmice pomeren je za dva sata unapred, baš zbog mogućih nereda i sukoba navijača.

Prethodni duel Lacija i Rome, u decembru, bio je prekinut desetak minuta, takođe, zbog pirotehničkih sredstava.

Susret iz 2004. godine bio je prekinut na tri minuta, pošto se po tribinama pronela vest da je policija ispred stadiona ubila dečaka što je izazvalo nerede, iako se ispostavilo da je informacija bila netačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu