Nova vest
Fudbal

Subota, 03.04.2010.

15:40

PL: Čelsi pobedom do prvog mesta

U 33. kolu Premijer lige Čelsi je na Old Trafordu savladao Mančester junajted 2:1 i tako preuzeo prvo mesto u Premijer ligi.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Londonski tim je otvorio meč pogotkom Džoa Kola u 20. minutu, a viđena je veoma uzbudljiva utakmica, iako nije nastupao Vejn Runi, dok je Didije Drogba ušao tek u završnici. Upravo Drogba bio je taj koji je udvostručio prednost gostiju u 79. minutu, dok je Makeda dva minuta kasnije smanjio na 2:1. Čelsi trenutno ima 74 boda, dva više od Junajteda.

Najbolji strelac Ser Aleksa Fergusona ove sezone Vejn Runi nije mogao da nastupa zbog povrede, ali je problem Junajteda na početku bio „anuliran“, pošto je Karlo Anćeloti na klupi ostavio svog golgetera Didijea Drogbu. Kao što se i pretpostavljalo, oba tima su u duel ušla silovito, ali i sa dosta opreza. U prvih petnaest minuta viđeno je ozbiljno strateško nadmudrivanje na sredini terena, a sa samo jednom pravom prilikom, pošto je Berbatov u 9. minutu mogao da matira Čeha, ali je bio neprecizan. Sledi pokušaj Evre po zemlji u 14. minutu, ali Čeh lako eliminiše opasnost.

U 20. minutu situacija se drastično menja. Lopta stiže do Malude, koji se potom fantastično probija preko 30 metara i izbegava nalete Darena Flečera i Rija Ferdinanda, da bi u petercu lako prosledio loptu do Džoa Kola, koji postiže pogodak petom, iako gol nije postigao u 23 meča još od kraja novembra. Sledi dominacija Čelsija, koji se, pomalo atipično, oslanjao na ultra-brze akcije i pokušaje da što pre udvostruči prednost.

Potom smo ponovo bili svedoci kontroverzi u vezi sa sudijom Majkom Dinom, kojem su mnogi stručnjaci ove sezone prigovarali zbog toga što navodno dosuđuje mnogo penala. U 26. minutu Park preskače dva igrača Čelsija u šesnaestercu pre nego što ga je oborio Žirkov, ali Din nije ništa sudio. Svega četiri minuta kasnije Nevil je na drugom kraju terena udario Anelku, ali opet nije ništa dosuđeno i agresivna igra na obe strane se nastavila.

Iako je do kraja poluvremena Junajted prouzrokovao komešanje u penal-zoni protivnika, Čelsi je u prvom delu meča pokazao bolju igru i na poluvreme zasluženo otišao sa golom prednosti.

Već na samom početku drugog poluvremena, Frenk Lampard odlično dodaje loptu Fereiri, koji je bio u idealnoj situaciji da postigne gol, ali čudom prosleđuje loptu pored desne stative. Mada je Junajted igrao dosta ofanzivno na početku meča, tek posle nove opasnosti od gostiju počeli su da vrše izvrsni fizički presing. Slede šanse za Junajted i povećan posed lopte, ali ipak bez izjednačenja.

Problem raspoloženim domaćinima napravio je ulazak Didijea Drogbe u igru u 70. minutu. Strahovi Junajteda bili su opravdani, pošto je reprezentativac Obale Slonovače u tek drugoj ozbiljnoj akciji za goste u nastavku igre u 79. minutu iz sumnjive ofsajd-pozicije postigao i spektakularan gol za velikih 2:0.

To ipak nije bilo dovoljno da se onesposobi tim šampiona Engleske. Svega dva minuta kasnije Nani se odlično probija po levoj strani i šalje centaršut ka Federiku Makedi, od kojeg se lopta odbija i vara Čeha za konačnih 2:1.

Junajted nastavlja da vrši presiju do samog kraja, ali izjednačenja nije bilo.

Dva tima su se do sada srela 136 puta u ligi. Junajted je pobedio na 56 mečeva, Čelsi je bio bolji u 39, dok su igrali nerešeno čak 41 put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu