Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.02.2010.

12:54

Laković: "Regionalna liga - daleko"

"Dotakli smo se regionalne lige i ništa nismo dogovarali," kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković posle sastanka predsednika regionalnih saveza u Ljubljani.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Sastanak u glavnom gradu Slovenije okupio je sve predsednike fudbalskih saveza država bivše SFR Jugoslavije a teme su bile regionalna liga, zaštita mladih igrača, infrastruktura... Bilo je reči i o istrazi UEFA zbog mogućeg nameštanja utakmica, a Laković za Sportski žurnal kaže da "utakmice naših klubova nisu ni bile predmet istrage".

"Dotakli smo se i regionalne lige ali ništa nismo dogovarali. To je bio neformalan razgovor. Predstavnici UEFA nemaju ništa protiv osnivanja takve lige, međutim potrban je konsenzus klubova. u principu, proverili smojedni kod drugih da li ima jedinstva po tom pitanju," rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković za Sportski žurnal.

Laković je prokomentarisao i spekulacije da se razgovaralo o istrazi koju UEFA vodi o nameštanju pojednih utakmica.

"Utakmice naših klubova nisu bile predmet te istrage, više su se za ovu temu ineteresovali Hrvati, Slovenci i Makedonci. Oni su od predstavnika UEFA tražili da im kaže dokle je stigla istraga protiv njihovih klubova. od te priče, izgleda, nema ništa, iako su neki evropski mediji pompezno najavili da imaju dokaze o nameštanju," kaže Laković.

"Razgovarali smo otvoreno o pravcima dalje saradnje među savezima iz regiona, menadžerima i zaštiti maloletnih igrača. Prezentovana je i nova šema u organizaciji UEFA," opisao je Laković 'ostatak' razgovora sa predstavnicima evropske 'Kuće fudbala' u Ljubljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu